Prof. Dr. Ceyhan'dan 3. dozda yerli aşı yorumu: Çok saçma bir öneri

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 3. doz aşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ceyhan, "3. doz için yerli aşı önerilerine ne dersiniz?" sorusuna, "Bu çok saçma bir öneri" dedi.

Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programına konuk olan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan 3. doz aşı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mehmet Ceyhan, "İki doz Sinovac olanlara mutlaka bir üçüncü doz Biontech, Pfizer yaptırın. Bu söylediğim şey genel toplum için bir öneri değil yanlış anlaşılmasın. Virüs çok aktif değilse, yani toplumda çok yaygın değilse 3. doz gerekliliği ile ilgili bir veri yok elimde" dedi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Fatma Nur Ak'ın "3. doz için yerli aşı önerilerine ne dersiniz?" sorusu üzerine ise "Bu çok saçma bir öneri" ifadelerini kullandı. Ceyhan sözlerine şöyle devam etti;

"Bu çok saçma bir öneri. Şu açıdan, bizim yerli aşı dediğimiz aşı Sinovac aşısının hemen hemen aynısı yani bir inaktif aşı, ölü virüs aşısı. Sinovac için neleri konuşuyorsak aynı sıkıntıları bizim ilk çıkacak yerli aşı için yani şu an beklediğimiz Kayseri'de geliştirilen aşı, o da bir inaktif aşı olduğu için Sinovac gibi düşünebilirsiniz. Bizim derdimiz zaten Sinovac'ın yeteri kadar etkili  olmaması nedeniyle, sağlık personeline bir üçüncü doz. İki doz Biontech aşısı olmuş herhangi birine bir 3. doz önerisi yok henüz"

 

Etiketler :