Polis şiddeti artarken MHP'li vekilden teklif: Polis elektroşok cihazı kullansın

Polis şiddeti artarken MHP'li vekilden teklif: Polis elektroşok cihazı kullansın
MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, polislerin elektroşok cihazı kullanabilmesi için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi verdi. Bir süredir basına yansıyan polisin orantısız güç kullandığı görüntülerden sonra bu teklif şaşkınlık yarattı.

MHP'li Öztürk'ün, TBMM Başkanlığı'na sunduğu teklifte 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda değişiklik öngörülüyor. 3 maddelik yasa teklifi ile değişik ülkelerde de kullanılan elektroşok cihazını Türkiye'de görev yapan polislerin de kullanmasının önünü açıyor. 

Yasa teklifi hakkında açıklama yapan Öztürk, "Kanun teklifimizin hazırlanmasındaki temel neden; fiili saldırıya maruz kalan polislerimizin ateşli silahtan önce, uyarıcı ve caydırıcı teçhizata sahip olması, ateşli silah kullanımına bağlı istenmeyen olayların önlenmesini, yine polislere saldıran ve direnen şüpheli şahısların direncini kırılabilmesi ve sahada görev yapan polisimizin kullandığı teçhizat bakımından güçlendirilmesini amaçlamaktadır" dedi.

Öte yandan bir süredir basına polislerin görevlerini kötüye kullanıyor oluşu ve yurttaşlara şiddet uyguladığı görüntüler yansımıştı.  


 

Etiketler :