Polis gazeteci kadınların üstüne yürüdü, hedef gösterdi

Onur Yürüyüşü'nde bir kadını taciz etmekle suçlanan Emniyet Müdürü Hanifi Zengin bu kez sağlık çalışanlarının eyleminde gazeteci kadınların üstüne yürüyerek hedef gösterdi.

Konya Şehir Hastanesi'nde Ekrem Karakaya'nın katledilmesi sonrası tüm Türkiye'de sağlık çalışanları iş bıraktı. İstanbul'da birçok hastanenin önünde bir araya gelen sağlık çalışanları basın açıklaması yaptı. Çapa'nın önünde ise polis müdahalesi vardı. Biber gazıyla toplananlara saldıran polislerden biri sıkılan biber gazından etkilendi. Polise ise yine doktorlar müdahale etti.

Çapa'da polisin müdahalesine maruz bırakılan bir diğer grup ise gazeteciler oldu. Onur Yürüyüşü'nde bir kadını taciz etmekle suçlanan Emniyet Müdürü Hanifi Zengin, bu kez de gazeteci kadınları hedef aldı. "Kadınları bırakın" diyen bir kadının eline vuran Zengin'in "Bırakmıyorum" yanıtı verdiği görüldü. Kadının üzerine yürümeye devam eden Zengin, daha sonra "Niye vuruyorsunuz kadına" diye müdahale eden Artı TV muhabiri Meral Danyıldız'a "Basın mensubuyum diye tahrik etme, taciz etme" diye bağırdı. Zengin ayrıca gazeteci Danyıldız'ın 'Artı TV muhabiri' olduğunu söyleyerek, polisi taciz ettiğini iddia etti. Bu sırada Zengin'i diğer meslektaşları sakinleştirmek için tutarak uzaklaştırmaya çalıştı.

Hanifi Zengin ayrıca Habertürk muhabirinin de üstüne yürüdü. Bu sırada Türemen'e destek olan bir başka kadına ise Zengin'in "18'inden büyükmüş, kendini ifade edebiliyormuş" dediği duyuldu.

'Hanifi Zengin'in suç duyurusu dosyası kabarıyor'

Hanifi Zengin'in gazeteci kadınların üstüne yürümesi ve iteklemesine ise sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüyor. Açıklama yapan DİSK Basın-İş, şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık emekçilerinin eyleminde gazeteciler yine polis engeliyle karşı karşıya kaldı. Gazetecilerin tartaklanmasına neden olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin hakkında herhangi bir işlem yapacak mısınız? Alenen suç duyurusunda bulunuyoruz.

Aynı polis müdürü Hanifi Zengin, yine sağlık emekçilerinin eyleminde Artı TV Muhabiri Meral Danyıldız ve kameraman Bilal Meyveci'yi tehdit ederek üzerine yürüdü, hedef gösterdi. Görüntüleri paylaşıyoruz, suç duyurusu dosyası kabarıyor. Ne diyorsunuz?"

Videolar: Meral Danyıldız-Ercan Dağ

Kaynak:halktv.com.tr