Pençe Kilit bölgesinden kötü haber: 4 şehit

Pençe Kilit bölgesinden kötü haber: 4 şehit
Dün 3 şehit verdiğimiz Pençe Kilit Harekatı bölgesinden bugün de kötü haber geldi. Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde bugün teröristlerin düzenlediği saldırıda Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu, Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu ve Sözleşmeli Er Mehmet Demir şehit oldu. P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık'ın ise yıldırım düşmesi sonucu şehit olduğu açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı, ilk açıklamasında 2 askerin şehit olduğunu 3 askerin de yaralandığı bilgisini vermişti. Yaralı askerlerden birinin daha hayatını yitirmesi sonucu şehit sayısı 3'e yükseldi. Aynı bölgede bir asker de yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. 4 şehit verdiğimiz bölgede dün de 3 şehit haberi daha almıştık.

Milli Savunma Bakanlığı'nın Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 4 askerin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını duyurduğu açıklaması:

"Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P. Uzm. Çvş. Eyyüp Uğurlu, P. Söz. Er Mehmet Demir ve P. Söz. Er Hakan Köroğlu şehit olmuş; iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhâl hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

Kaynak:DHA