Parçalanmış Cesette Yeni Detaylar! Kanlı Balta Bulundu

Parçalanmış Cesette Yeni Detaylar! Kanlı Balta Bulundu
İstanbul Pendik'te, çöp konteynerinde parçalara ayrılmış olarak cesedi bulunan 79 yaşındaki Nihat Salih ile ilgili soruşturmasında gözaltına alınan şüpheli Bilal Dilek ‘Kasten adam’ öldürmek suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Dilek'in evinde yapılan incelemelerde olayda kullanılan balta ele geçirildi. Balta ve incelenmek üzere alınan eşyalar üzerinde maktule ait DNA bulundu.

İstanbul Pendik'te ortaya çıkan ve kan donduran cinayetle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 4 ayrı çöp konteynerinde parçalanmış cesedi bulunan 8 çocuk babası 79 yaşındaki Nihat Salih’in cinayeti ile ilgili gözaltına alınan eski kiracısı 39 yaşındaki seyyar satıcı Bilal Dilek., ‘Kasten adam ‘ öldürmek suçundan dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

pendik-ceset.jpg

BALTA VE EŞYALAR İNCELEMEYE ALINDI

Olayın ardından çalışma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, elde edilen görüntülerde beyaz bir kovayı çöpe boşalttığı ve daha sonra kovayı yeşillik alana atan Bilal Dilek'i gözaltına aldı. Yapılan çalışmalarda öldürülen Nihat Salih’in en son şüphelinin evine doğru gittiği tespit edildi. Olayla ilgili bağlantısı bulunmadığını iddia eden şüphelinin evinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda olayda kullanıldığı tespit edilen balta ve bazı eşyalar incelenmek üzere el konuldu.

MAKTULÜN DNA’SI ÇIKTI

Ele geçirilen balta ve şüpheli görülen eşyalar incelenmek üzere Kiriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildi. Yapılan incelemelerde, balta ve eşyalar üzerinde, öldürülen Nihat Salih’in DNA’sı tespit edildi. Öte yandan Bilal Dilek'in, Nihat Salih'i önce boğarak öldürdüğü daha sonra da baltayla parçalayarak konteynerlere attığı ortaya çıktı.

KOVADAN ÖNCE ÇUVAL TAŞIMIŞ

Cinayeti soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili 17 görgü tanığın ifadesine başvurdu. Alınan ifadelere göre, olay günü maktül Nihat Salih ile şüpheli Bilal Dilek'in tartıştığı iddia edildi. Elde edilen bilgilere göre de şüpheli beyaz kovayı çöpe boşaltmadan önce, bir çuvalı taşıyarak çöp konteynere gittiği belirlendi.

ESKİ KİRACISI VE ARKADAŞI

Olay sonrası hemen tespit edilip gözaltına alınan şüpheli Bilal Dilek'in, öldürülen Nihat Salih'in en yakın arkadaşı ve eski kiracısı olduğu öğrenildi. Dilek, verdiği ifadesinde olayla ilgisinin olmadığını, işe gitmek için giderken yolda gördüğü beyaz kovayı çöpe boşaltıtğını ve sonrada yeşillik alana attığını söylemişti. İfadesinin ardından dün adliyeye gönderilen şüpheli ‘Kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.