Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a: Derhal Can Atalay kararını okutun

Özgür Özel'den Numan Kurtulmuş'a: Derhal Can Atalay kararını okutun
CHP Lideri Özgür Özel, AYM'nin 'Can Atalay'ın vekilliğinin düşmesi yok hükmünde'dir kararının derhal TBMM'de okutulması için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrı yaptı.

AKP iktidarında Normlar Hiyerarşisi tepe taklak oldu. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararını dikkate almadı. Can Atalay'ın vekilliğini düştüğü iddia edildi. Bu karar da TBMM'de okundu.

AYM, TBMM'de okunan kararın geçersiz olduğuna hükmeti. Kararın 'Yok hükmünde' olduğunu yani Can Atalay'ın vekilliğine devam ettiğini bildirdi.

Konu ile ilgili Burdur'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, hem Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a hem de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrı da bulundu.

AYM kararlarının bağlayıcı olduğu gerçeğini hatırlatan Özel, Can Atalay'ın derhal serbest bırakılması gerektiğini, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un da onu Meclis'e davet edip yemin törenini düzenlemesi gerektiğini söyledi. Özel, Meclis'in 15 Ağustos'ta Filistin Devlet Başkanı Abbas için toplanacağını hatırlattı. Özel, Atalay'ın o gün yemin edebileceğini belirterek şunları ifade etti:

"ALTI AY GEREKÇELİ KARARI BEKLETTİLER"

"Anayasa Mahkemesi de kararını verdi bu yok hükmündedir diye. Can Atalay ile ilgili aslında bu kararın 6 ay önce alındığını biliyoruz. Gerekçeli kararı 6 aydır beklettiler. Meclis kapandıktan iki gün sonra yaptılar. Bu kararın derhal okunması lazım. 15'inde meclis toplanacak,

Toplandığı gün meclis başkanının Anayasa Mahkemesinin yok hükmünde saydığı bu kararını okutması lazım.

Bana kalsa okutmaya da gerek yok çünkü Anayasa Mahkemesi yok hükmünde saymış. Can Atalay'ında zaman geçirilmeksizin serbest bırakılarak yemin etmesi lazım.

Adalet Bakanlığına, şunu hatırlatıyorum, Anayasanın ilgili maddesi, Anayasa Mahkemesi kararlarının yasama, yargı ve yürütme organları için bağlayıcı olduğunu gerekçeli karar okunduktan açıklandıktan sonra herkesin buna uymak zorunda olduğunu söylüyor.

"CAN ATALAY'I SERBEST BIRAKIN"

Hepimizin görevleri var. 1. görev Adalet Bakanının hızlı şekilde Silivri Cezaevi'nden Can Atalay serbest bırakılmalıdır.

2. görev, 15'inde Can Atalay meclisin açılmasıyla birlikte yok hükmünde olduğuna ilişkin karar okutulup, tutanaklara geçirilmeli.

Meclisi yöneten ki Numan Bey'in yöneteceği anlaşılıyor Numan Bey tarafından kürsüye davet edilerek yemin etmesi gerekir.

"BİZE DÜŞEN HOŞ GELDİN DEMEKTİR"

Bunun dışında bize düşen gidip Can Atalay'a aramıza hoş geldin demektir.

Türkiye'de başka kimseye bir şey düşmüyor. Adalet Bakanlığı serbest bırakacak, meclis başkanlığı yemine çağıracak, bunu bekliyoruz.

Sayın Meclis Başkanı'nı dün aradım, ben ona ulaşamadım, yoğun programda o beni aradı ulaşamadı. Birazdan bu konuyu da görüşeceğim bir görüşme yaparak kendisine beklentimizi ifade edeceğim.

Kendisinin hukuka uygun davranmasını, Anayasaya uygun davranmasını bekliyoruz. Teşekkür ederiz sağ olun arkadaşlar. Teşekkür ediyoruz"

Kaynak:halktv.com.tr