Özgür Özel: Bir özür gerekiyor Erdoğan

Özgür Özel: Bir özür gerekiyor Erdoğan
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa açıklamasında eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ifadesini Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediğini ifade etmesine ilişkin, "Seçim gidiyor diye üzgünlük ve endişe size sanrı gördürüyor. Bu sanrı size şu sonucu vermiş" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

Özel, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın 6 muhalefet partisinin toplantısına ilişkin ifadesine de yanıt veren Özel, "Eskiden siyasi irtica diye suçlanınca köpür köpür köpürenler 20 yıl önceden kendilerine yeni terminoloji bulmuşlar. Çok memnun oldum Bülent beyin tasasına. Biz 6 kişi bir aradayız, yansın kendi derdine Bahçeli ile kalmış baş başa. Karşısı olmuş yüzde 75 düşmüşler 25'e." dedi.

Özel şunları söyledi:

Adalar Kaymakamı bir zamanlar Cide Kaymakamıydı orada görev yapıyordu. Yükselmek istedi. AK Parti'den Aksaray Milletvekili aday adayı oldu. Aday yapmadılar ama Kastamonu milletvekilleri, Cide Kaymakamının Kastamonu Valisi yapılması için Soylu'ya gittiler.

Kastamonu'ya vali yapamadılar ama Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne Genel Sekreter yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kısa zamanda ortağa çıkan en büyük yolsuzluk 540 milyonluk yolsuzluk yapıldı. Kayyum görevden alındı. O kayyumun Genel Sekreteri bugünkü Adalar Kaymakamı'dır. Süleyman Soylu'ya 39 bin 883 liralık hediye vermişler bir günlük ziyaretinden. Hani Soylu'ya bir takıcı tesbih hediye attı ya, o takıcı kayyuma fatura kesmiş.

Soylu, Mardin Büyükşehir'deki bu hukuksuzluğun soruşturması sürerken bu genel sekreteri Adalar'a Kaymakam atamış. Adalar'a kaymakam gittiğinde tarih 5 Haziran 2018. 7 Haziran'da Adalar İskelesi'nin üst katı TÜGVA'ya verildi. Mahkeme kararına rağmen polis çağıran ve ilçe başkanımızı, zabıtalarımızı darp ettiren zihniyet... Şimdi göreceğiz mahkeme kararına rağmen hukuksuzluk yapanlara İçişleri Bakanlığı soruşturma açılacak mı? Kaymakam herhangi bir partiden olsa iki dakikada merkeze çekilirdi.

'Kötü örnek oluyorsunuz'

Sınıfta bir çocuk arkadaşlarına çay atmış. O çocuğa disiplin cezası vermişler Cumhurbaşkanını taklit etmekten. Kötü örnek oluyorsunuz. Ülkenin Cumhurbaşkanını örnek alana ceza veriyorsunuz. Üzgün vatandaşın kafasına çay atınca bir şey yok sınıftaki öğrencilerden birisi arkadaşına çay atmış ceza... Bir ceza verilecekse bu cezayı veren okul yönetimine vermeniz lazım. Çünkü bu davranışın kötü bir davranış olduğu ve cumhurbaşkanının örnek alınmamasını, taklit edilmeyecek biri olduğunu teyit etmiş. Kenan Evren bile bu kadar tahammülsüz değildi.

Pandora'dan da Cengiz çıkmış

Pandora Belgeleri açıklanmaya devam ediyor. Dün itibariyle biri Rönesans, ikincisi de Çalık'tı üçüncüsü eklendi Mehmet Cengiz. Mehmet Cengiz'e bir ajans soruyor. Yazılı cevabında kendisinin ve kardeşinin ortak olduğu bir şirketi doğruluyor. Ne kadar vergiden kaçındıklarını ve bunun tutarını açıklamıyor yazılı cevapta. Kurdukları offshare şirketinin de İGA İstanbul Havalimanı'nın çalışanlarından seçmiş.

'Bir özür gerekiyor sayın Erdoğan'

Erdoğan, dün biliyorsunuz baltayı taşa vurmuştu. Kemal bey de ona rapor almasını söylemişti. Şimdi dönmüş dolaşmış onu söylüyor, bunu söylüyor. Bir özür gerekiyor sayın Erdoğan. Seçim gidiyor diye üzgünlük ve endişe size sanrı gördürüyor. Bu sanrı size şu sonucu vermiş. İsmail Kahraman ile Kemal Kılıçdaroğlu'nu karıştırdınız dün.

AKP'nin 'İttifak toplantısı' endişesi

(Bülent Turan'a yanıt) Eskiden siyasi irtica diye suçlanınca köpür köpür köpürenler 20 yıl önceden kendilerine yeni terminoloji bulmuşlar. Çok memnun oldum Bülent beyin tasasına. Biz 6 kişi bir aradayız, yansın kendi derdine Bahçeli ile kalmış baş başa. Karşısı olmuş yüzde 75 düşmüşler 25'e.