Özel Okulda Okumanın Bedeli 1 Milyon Lira Oldu!

Özel Okulda Okumanın Bedeli 1 Milyon Lira Oldu!
Özel okul ücretleri ek masraflar dahil olmadan milyonluk bedellere ulaştı. Özel okul ücretleri Fransız liseleri için 1 milyon liraya dayandı. İstenen ücretlerin 800 bin lira olduğu öğrenildi.

Liselere Geçiş Sistemi sınavı sonuçları açıklandı. Ailelerin de okul arayış süreci başladı. Devlet lisesi yerine özel lise tercih etmek isteyen veliler ise duyduğu fiyatlar karşısında şaştı kaldı.

Çünkü özel okullarda lise öğrenimi görmenin bedeli 1 milyon liraya ulaştı. Fransız liseleri başta olmak üzere pek çok lise 1 milyon liraya yaklaşan fiyatları velilere açıkladı.

Bu fiyatlarla başa çıkamayan velilerin devlet okullarına yönelmesi de kaçınılmaz oldu.

FİYATLAR KATLANDIKÇA KATLANDI

Üsküdar Amerikan Lisesi’nde hazırlık sınıfı yüzde 100’den fazla artışla 975 bin liraya, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde 370 bin liradan 953 bin liraya, Özel Alman Lisesi’nin fiyatı da 4 kattan fazla artışla 905 bin liraya çıktı.

MASRAFLAR BAŞA BELA OLDU

Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin, okulların yıl içindeki giderleri ve masrafları için yüzde 300'e yakın artış talep edebildiklerinden bahsetti. Gültekin, okulların talep ettiği zamdan öğretmenlerin yararlanamadığını ve bunun en büyük sorunların başında geldiğini dile getirip "Ne yazık ki bu da karşımıza çıkmıyor. Veli, öğretmen ve işletme açısından sorun var. Hepsi haklı..." dedi.

Çocuğunu özel okullarda göndermek isteyen velilerin yıllık en az 300 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor.