Özel: 'Gün rekabet değil, mücadele günüdür'

Özel: 'Gün rekabet değil, mücadele günüdür'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gün rekabet değil, hep beraber yangınla mücadele günüdür" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel X hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir, Aydın ve Manisa'da iki gündür süren yangınlar nedeniyle her iki kentteki belediyelerimiz ile civar illerdeki belediyelerimiz seferber olmuş durumdalar.

Yangından etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmeleri için canla başla çalışan tüm kahramanlara minnettarız.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan ve yerleşim bölgelerini tehdit eden orman yangınına daha etkin müdahale edilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor.

Gün siyaset, gün rekabet değil, gün hep beraber yangınla mücadele günüdür." ifadelerini kullandı.

İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ!

Özel açıklamasında "İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve Ankara Büyükşehir Belediyemiz itfaiyeleri İzmir'deki yangına müdahale etmek için yoldalar. Sn. Cemil Tugay ile sürekli iletişim halindeyiz. Sn. Ekrem İmamoğlu ve Sn. Mansur Yavaş ile birlikte süreci yakından takip ediyoruz" dedi.

ULUSLARARASI ÇAĞRI YAPILMALI

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit ise X hesabında yaptığı açıklamada “İzmir'deki yangın kontrol altına alınamıyor. Acilen su tankerleri ve iş makinelerine ihtiyaç var. Yangın çok büyük, müdahale yetersiz! Hemen uluslararası destek çağrısı yapılmalı!” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi