Özel bankada müstehcen olay: Kadın çalışana çıplak fotoğrafı ile şantaj

Özel bankada müstehcen olay: Kadın çalışana çıplak fotoğrafı ile şantaj
İstanbul Bayrampaşa’da gıda toptancılarının olduğu Mega Center’daki özel bir bankanın şubesinde ilginç bir olay yaşandı. Banka çalışanı D.Ö., müşterinin hesabındaki 73 bin dolar ile 12 bin lirayı zimmetine geçirdi. D. Ö.’ye 6 yıl hapis cezası verildi. Kadın çalışan D. Ö., “Eski şefim olan E. K. ile gönül ilişkisi yaşadık. Sürekli benden para aldı. Beni, elindeki görüntülerimle tehdit etti” dedi.

Nilay ABDAL / Halktv.com.tr

Özel bir bankanın Mega Center’daki şubesine bireysel bankacılık yönetici yardımcısı olarak görev yapan 46 yaşındaki D. Ö.’nin, banka müşterileri K. K. ve Ü. K.’ye ait ortak hesaplardan Kasım 2010 ve Ocak 2012 tarihleri arasında toplamda 73 bin 712 dolar ve 12 bin TL’yi zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.

İMZALARINI TAKLİT ETTİ

Müşteriler K. K. ve Ü. K.’nin oğulları C. K.’nin imzasını taklit ederek alınan parayı zimmetine geçiren D. Ö., gerçekleştirdiği usulsüz işlemlerini gizlemek için müşterilerine, banka hesaplarındaki bakiyeler yerine gerçek dışı bilgilendirmede bulundu. D. Ö., söz konusu bankanın verdiği faiz oranlarından daha yüksek bir oranı müşterilerine bildirdi. Son zimmet eylemini 16 Ocak 2012 tarihinde gerçekleştirdiği tespit edilen D. Ö. 29 Ağustos 2017 tarihinde, zimmetine para geçirdiğini itiraf etti.

SAHTE BANKA EVRAKI DÜZENLEDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık D. Ö.’nün banka müşterilerine yaptığı bildirimlerde, bilgisayarda hazırladığı ve üzerinde kendi imzası ve şube kaşesi bulunan belgeleri kullandığı ve bu belgeleri, e-posta ve WhatsApp uygulaması aracılığıyla müşterilere ilettiği kaydedildi.

‘EVLENECEĞİZ DEDİ’ PARA İSTEDİ

D. Ö. hakkında, İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. D. Ö. mahkemede yaptığı savunmada çok çarpıcı bilgiler verdi. D. Ö. yaptığı savunmasında, eski şefi E. K. tarafından tehdit edildiğini ve bu nedenle üzerine atılı suçu işlediğini öne sürerek, “E. K. isimli kişi ile aynı şubede çalıştık. Kendisi benim şefimdi. Aynı şubede çalıştığımız dönemde E. K. ile görüşüyorduk. Daha sonra ben Mega Center şubesinde çalıştığım dönemde E. K. emekli olarak bankadan ayrıldı. Daha sonra bana daha yakınlaştı. Kendisi bana eşinden ayrılacağını, benimle evleneceğini söyledi. Kendisi ile bir gönül ilişkisi yaşadık, daha sonra benden para istemeye başladı” dedi.

ELİNDEKİ FOTOĞRAFIMLA TEHDİT ETTİ!

Emekli bankacı E. K.’nin ısrarla kendisinden para istediğini ifade eden Özdemir, “Ben para olmadığını söyleyince, daha önce kendisiyle çekilmiş uygunsuz bir fotoğrafımı bana gösterdi ve o fotoğraf ile beni tehdit etmeye başladı. Hatta bir defasında eve giderken boğazıma bıçak bile dayadı” İfadelerini kullandı.

6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

D. Ö. savunmasında, E. K.’nin yol göstermesi ile anılan bankadan zimmet suçunu işlediğini kaydetti. Yapılan yargılama sonrası D. Ö.’ye önce 15 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, bankanın zararının karşılandığı için iyi hal indirimi uyguladı. Mahkeme D. Ö.’ye 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Kaynak:halktv.com.tr