Uyuşturucu baronları Orhan Ünğan, Aydın Razaki, İbrahim Kurtar ve Recep Özyıldız tutuklandı

Uyuşturucu baronları Orhan Ünğan, Aydın Razaki, İbrahim Kurtar ve Recep Özyıldız tutuklandı
Uluslararası çapta faaliyet gösteren 4 uyuşturucu baronun da olduğu 62 kişinin adliyedeki işlemleri tamamlandı. Aralarında Orhan Ünğan, Aydın Razaki, İbrahim Kurtar ve Recep Özyıldız’ın da olduğu 47 kişi tutuklandı. ‘Tilki Selim’ lakaplı Selim Işık ise salıverilen isimler arasında yer aldı. Şüphelilerin, 11 milyar lira değerindeki 200 gayrimenkulüne el konuldu.

Çeşitli Ülkerde yakalanan 3.4 ton uyuşturucunun sorumlusu olmakla suçlanan 4 baron ile birlikte toplam 60 kişi geçen cuma günü gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorguları sonrası şüpheliler dün adliyeye sevk edildi. Bu kişilerden 47'si tutuklandı.

12 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Adliyeye sevk edilen ve aralarında Selim Işık, Kemal T., Kenan A., Sabri B.’nin de aralarında olduğu 12 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

ERZAN’IN ÇANTACISI RAZAKİ’NİN ARACINI KULLANDI

İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen ve aralarında Aydın Razaki, Abdülkadir Koyunbakan, Erhan Yakut, Behzat Marami, Murat Konuklu, Servet Demirhan, Abdulhalim Sarı ve Taner Dara’nın olduğu 8 kişilik grup için tutuklama talep edildi. Aralarında Aydın Razaki ve Murat Konuklu’nun olduğu 6 kişi tutuklandı; iki kişi ise adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Tutuklanan isimler arasında yer alan Razaki’nin Murat Konuklu ile birlikte Bulgaristan’ta Imperial Palace Hotel&Casino’yu işlettikleri anlaşıldı.

Bu arada, tutuklu bulunan Seçil Erzan’ın çantacısı olmakla suçlanan Ali Yörük’ün, Razaki’nin şirketine kayıtlı araçla Bulgaristan’a sık sık gidip-geldiği bilgisini Gazeteci Bahadır Özgür gündeme getirmişti.

‘HAYALET ORHAN’ TUTUKLANDI

Bu kişilerin yanı sıra İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen ve aralarında ‘Hayalet’ lakaplı Orhan Ünğan’ın da olduğu, Abdülbari Nergiz, Ercan Doğru, Erol Aydın, Furkan Gurbetoğlu, Görkem Özgel, Ömer Adsan, Sinan Işık ve Umut Ak’ın olduğu 9 kişi için de tutuklama talep edildi. Bu kişilerden 7’si tutuklandı. Tutuklanan Ünğan, uyuşturucu baronu Zindaşti ile girdiği kanlı hesaplaşma ile gündeme gelmişti. Zindaşti’nin kızı ve şoförünün öldürmesi sonrası, Ünğan’ın kardeşi İlhan Ünğan ise 2019’da Kadıköy’de öldürüldü.

KUYUMCULUK YAPAN DA VAR

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen ve aralarında Kuyumculuk yapan Recep Özyıldız’ın yanısıra Cengiz Yılmaz, Engin Salcan, Sedat Hepgüler, Ercan Şedal, Hikmet Altan, Lezgin Tarakçı, Rıdvan Konaç ve Derviş Bulut’un da olduğu 9 kişi de tutuklama talep edildi. Bu kişilerden, aralarında Recep Özyıldız’ın da olduğu 6 kişi tutuklandı.

İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen ve aralarında İbrahim Kurtar ve Veysel Gündoğan’ın da olduğu grubun durumuna ilişkin ise bilgi alınamadı.

11 MİLYAR LİRALIK 200 GAYRİMENKUL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şüphelilere ait 11 milyar lira değerindeki 200 taşınmaza el konulduğunu açıklamıştı. Yine, şüphelilere ait 85 lüks araç ile 30 şirket ve bu kişilerin banka hesaplarına al konuldu. El konulan mülkler arasında otellerin de olduğu öğrenildi.