Ortaklarda beka krizi: Bir varmış bir yokmuş!

Ortaklarda beka krizi: Bir varmış bir yokmuş!
AKP adaylarının, HDP seçmenini küstürmemek için 'beka sorunu yok' açıklamalarına rağmen MHP Genel Başkanı Bahçeli 'beka sorunu' söylemine devam ediyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart yerel seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu. Bahçeli'nin açıklamalarında "Zillet İttifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, bir beka meselesi hüviyetine bürünmüştür" sözleri dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde AKP'nin İzmir adayı Nihat Zeybekci ve İstanbul adayı Binali Yıldırım Türkiye'nin beka sorunu olmadığına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Zeybekci "Vatandaşın baktığı yerden bir beka sorunu yok, bu bir yerel seçimdir" ifadelerini kullanırken, Binali Yıldırım ise "Ülkemizde beka sorunu ile ilgili bir endişe taşımıyorum. Bu seçimler sadece yerel seçimlerdir, o kadar" demişti.

Bugün yaptığı açıklamalarda Bahçeli'nin yine 'beka sorunu' üzerine yaptığı açıklamalar Cumhur İttifakı içinde fikir ayrılıklarını ortaya çıkardı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları:

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin bekayla ne ilgisi var diyenlerin niyetleri bozuk olduğu gibi, milli mensubiyetleri de sorunludur.

Allah’ın izniyle 31 Mart’ta 'Sağduyunun Birlikteliği' galip gelecektir.

Bekayı hafife alıp sulandırmaya ve savsaklamaya gayret eden çürümüş siyaset akımları ve zillete bulanmış siyasi aktörler milli iradenin hükmüyle hezimete uğrayacaklardır.

Yeni bir rejim bunalımı, yeni bir toplumsal ve siyasal buhranın yeşermemesi için 31 Mart’tan Cumhur İttifakı zaferle çıkmalıdır.

Bugün ülkemizde, bir yanda Türk milletinin kutlu iradesinden doğmuş, ifade kudretiyle doğrulmuş Cumhur İttifakı varken, diğer yanda feyzini Türkiye düşmanlarından alıp ikbal hesabı yapan Zillet İttifakı bulunmaktadır. Zilletin bir numaralı destekçisi PKK’dır. CHP-HDP-İP-SP-ÖDP aynı çizgide, aynı emel ve hedefin izindedir. FETÖ ise bunlarla aynı hizadadır.

Zillet İttifakı aynı zamanda bir milli güvenlik sorunu haline dönüşmüş, bir beka meselesi hüviyetine bürünmüştür.

Cumhur İttifakı, Türkiye’nin yegâne umudu, yegâne çaresidir.

Etiketler :