Ortak yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? Notlara nereden bakılır?

Ortak yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? Notlara nereden bakılır?
6. ve 9. sınıflara uygulanan ve 15 gün içerisinde bakanlığın resmi sitesinde yayınlanması beklenen ortak sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Velilerin ve öğrencilerin yanıtını aradığı ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Notlara nereden bakılır? sorularının cevaplarını haberimizde derledik.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 1. dönem 2. yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri için 26 Aralık'ta, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri için 27 Aralık tarihinde yapıldı. Sınavın sona ermesinin ardından ortak sınav sonuçları için araştırmalar hızlandı.

MEB tarafından yapılan açıklamada, ortak sınav sonuçlarının, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 15 gün içinde açıklanacağı belirtildi. Bu bilgiler göz önüne alındığından ortak sınav sonuçlarının bu hafta içinde açıklanması bekleniyor.

Ortak Sınav Sonuçları Nasıl Öğrenilir?

Ortak sınav sonuçları, MEB'in öğrenci bilgilendirme sistemi olan "e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerinden öğrenilebilecek. e-Okul sistemine giriş yapmak için, öğrencinin TC kimlik numarası ve okul numarası gereklidir.

Ortak Sınav Sonuçları Sorgulama Ekranı

e-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra, "Not Bilgisi" sekmesine tıklanır.

Açılan ekranda, öğrencinin TC kimlik numarası, okul numarası ve güvenlik kodu girilir.

"Giriş" butonuna tıklanır.

Açılan ekranda, ortak sınav sonuçlarına ulaşılabilir.

ORTAK SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ