Ormanı koruyan Reşit Kibar'ın ölümü göz göre göre gelmiş!

Artvin Cankurtaran'da ağaç kesim ihalesini kazanan Muhammet Ustabaş, köylülerin protestolarına silahla karşılık verdi. Saldırıda 1 köylü öldü 2 köylü ise yaralandı. Yaşanan saldırıya tanıklık eden Güven Koyuncu, gözyaşlarına hakim olamadı Seda Selek ile Neden Sonuç programında HALK TV'ye yaşananları anlattı.

Artvin Cankurtaran'da ağaç kesim ihalesini kazanan Muhammet Ustabaş, tepki gösteren köylülere ateş açtı. Silahlı saldırıda 2 kişi yaralandı 1 kişi hayatını kaybetti.

whatsapp-image-2024-09-03-at-12-39-07-002.jpegReşit Kibar

Saldırıda bacağından yaralanan Gökhan Koyuncu'nun akrabası Güven Koyuncu, Seda Selek ile Neden Sonuç programında yaşananları şöyle anlattı:

"BU TURİZM DEĞİL MADEN İHALESİ"

Biz bu olayların olacağını biliyorduk. Buraları taş ocağı yapmak istiyorlardı. Biz direndik, iptal ettirdik. Aynı alana bungalov projesi yapmak istediler. Biz köy halkı olarak bu projeye karşı olduğumuz söyledik direndik. Biz köylüler olarak çağrı yaptık. Köyden kimse ihaleye girmedi.

Reşit abimin akan kanında bu ihaleye girenlerin izi var. Ağaç kesme ihalesi değil bu bungalov ihalesi. Maden ocağı ihalesi bu. Bu insanların derdi turizm değil. Bize kimse inanmadı.

hopa-saldiri-001.jpeg

"JANDARMA MÜDAHALE ETMEDİ"

Her yerde toplandık. Köylünün yanında kimse durmadı. Masum insanların kanı akacak dedik ama bize inanmadı.

Köylü köylüye sıkmaz dedik ama bize oyun oynadılar. 3 çocuklu Reşit Kibar hayatını kaybetti. Jandarma arabadan inip müdahale etmedi.

Reşit abim köylülere gelmesin diye kurşunların önüne kendisini attı. "

Kaynak:halktv.com.tr