'Ölümcül koronavirüs ilacı kaç hastada kullanıldı?'

'Ölümcül koronavirüs ilacı kaç hastada kullanıldı?'
Sözcü yazarı Rahmi Turan, Sağlık Bakanlığı’nın geçen haftalarda koronavirüs tedavisinden çıkardığı ölüm riskini yüzde 45 arttırdığı belirlenen “Hidroksiklorokin” adlı ilacın Türkiye’de kaç hastada kullanıldığını sordu.

Sözcü yazarı Rahmi Turan, 'Ölümcül ilaç kaç hastaya kullanıldı?' başlıklı yazısında, “Ölüm riskini yüzde 45 arttırdığı belirlenen “Hidroksiklorokin” adlı ilaç, Türkiye'de bir yılı aşkın süre yüz binlerce hastada kullanıldı ve ancak geçen hafta kullanım listesinden çıkartıldı. Peki, Covid-19 tedavisinde bu ilacın kullanıldığı hastalara ne oldu, bilen var mı?” sorusunu yöneltti.

1 yılı aşkın bir süre hastalarda kullanıldı 

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Dr. Aytun Çıray’ın söz konusu ilaçla ilgili Sağlık Bakanlığı’na yönelttiği soruları da hatırlatan Turan, “Bu ölümcül ilaç bir yılı aşkı süre insanlarımızın üzerinde kullanıldıktan sonra nihayet geçen hafta Sağlık Bakanlığı tarafından tedavi listesinden çıkartıldı!” dedi.

DSÖ: Hiçbir faydası yok, üstelik ölüm riskini artırıyor

Turan, "Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) korona tedavisinde hiçbir faydası yok üstelik ölüm riskini artırıyor direk kullanımını yasakladığı 'Hidroksiklorokin' ilacı için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 15 Nisan 2020 günü övünerek konuşup: Türkiye tedavi de farklı bir yaklaşıma sahip hiçbir ülke. Pozitif şüpheli vakalarda 'Hidroksiklorokin' ilacını erken dönemde kullanmadı. Biz bu ilaçtan daha vaka görülmeden 1 milyon kutu alıp depoladık. Çinden getirilen 'favipiravir'i de bizdeki yaklaşımla kullanan ülke yok demişti" sözlerini hatırlatarak; "Hiçbir ülke kullanmıyordu ama dünyanın en akıllısı biz olduğumuz için kullanıyorduk demek ki! Ee sonra ne oldu? Sonuç meydanda..." ifadeleriyle eleştirdi. 

 

Etiketler :