Oğuzhan Asiltürk: Mesajlarımın geniş kitlelere ulaşmasını engellemeye çalışıyorlar

Oğuzhan Asiltürk: Mesajlarımın geniş kitlelere ulaşmasını engellemeye çalışıyorlar
Abdulkadir Selvi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıldönümü nedeniyle Kıbrıs'a düzenlenen geziye ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, BBP Lideri Mustafa Destici ve Oğuzhan Asiltürk ve çok sayıda AKP'li ismin katıldığı geziye katıldı. 

Selvi yazısında, "Oğuzhan Bey salondan içeri girince gazeteci arkadaşlar, “Ooo ittifak işi tamam” yorumlarını yaptılar." ifadesini aktardı. 

Asiltürk ile sohbetini aktaran Selvi şöyle yazdı:

Oğuzhan Bey’le biraz sohbet etme imkânı buldum. Aşı olmuş ama maske takmıyor. Kıbrıs’a Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından davet edilmiş. O da tereddüt etmeden katılacağını bildirmiş. Oğuzhan Asiltürk, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı gerçekleştiren CHP-MSP koalisyon hükümetinde içişleri bakanıydı. O nedenle Kıbrıs Barış Harekâtı onun için başka bir anlam ifade ediyor. Asiltürk o günleri şöyle anlatıyor:

“Ben o kabinede içişleri bakanıydım. Çok kahraman bir Genelkurmay Başkanımız vardı. Semih Sancar’dan söz ediyorum. Barış Harekâtı boyunca Genelkurmay Başkanı da ben de geceleri evlerimize gitmedik. O Genelkurmay’da, ben İçişleri’nde çalışıyorduk. Harekât süresince geceleri o Genelkurmay’da, ben İçişleri Bakanlığı’nda uyuyorduk. Gece yarısı haberleşir, zaman zaman bir araya gelir konuşurduk”.

Siyasetin kırıcı dili

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesini ve siyasetteki kutuplaşma uyarısını hatırlattım. Erdoğan’la görüşmesinden çok memnun kalmış.

“Herkesin siyasi görüşünün farklı olması normal. Ama Kuran-ı Kerim’de “İnananlar kardeştir” deniliyor. Bizde siyaset çok kırıcı oluyor. O nedenle ben siyasi görüşünüz farklı olabilir ama birbirinize düşman olmayın, diyorum. Ama benim bu mesajlarımın geniş kitlelere ulaşmasını engellemeye çalışıyorlar” diye sitem etti. Asiltürk’le Erbakan’ın siyaset dilini konuştuk. “Erbakan Hoca kırıcı değildi, kalpleri kazanmayı esas alırdı” dedi.

 

Etiketler :