Öğrencisini döven öğretmen hakkında karar

Öğrencisini döven öğretmen hakkında karar
Aksaray'da öğrencisi T.K.'yi döven ve görevine son verilen Ali Rıza Y., hakkında 10 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Aksaray'da öğrencisi T.K.'yi döven ve görevine son verilen Ali Rıza Y., hakkında 10 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda görev yapan matematik öğretmeni Ali Rıza Y., 14 Aralık günü öğrencisi T.K.'yi defalarca tokatlayıp, boğazını sıkmıştı. Öğrencisini darp eden öğretmen hakkında 1,5 yıla kadar hapis istenmişti.

İl milli eğitim’e memur olarak atandı

Milli Eğitim Bakanlığı, olayın ardından idari soruşturma kapsamında Ali Rıza Y.'nin öğretmenlik mesleğine son verdi. Ali Rıza Y., İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak göreve başladı.

Cezayı önce artırdı sonra indirdi

Mahkeme heyeti Ali Rıza Y.'ye önce 'basit yaralama' suçundan 8 ay hapis cezası verdi. Daha sonra heyet, suçun 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı, kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüyü kullanmak suretiyle' gerçekleştiğini belirterek cezayı 12 aya çıkardı. Heyet, duruşmadaki tutum ve davranışları ile cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkisini gerekçe göstererek iyi hal indirimi uygulayıp 10 aya düşürüp, hükmün açıklanmasını da geri bıraktı.

Heyet ayrıca okul müdürü Ramazan Duman hakkında 'suç delillerini gizleme, yok etme ve karartma' suçundan Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulacağına karar verdi.

Aile avukatı karar itiraz edecek

Duruşmanın ardından şikayetçi ailenin avukatı Ali Oğuz Şahin, "Sanık hakkında 10 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilerek ertelenmiş oldu. Bu karara, Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi yoluyla itiraz edeceğiz. İtirazlarımızın sonucu bekleyeceğiz. Mahkeme, alt sınırdan uzaklaşmak suretiyle ceza verdi. Aksaray Ağır Ceza Mahkemesi'ne itirazda bulunacağız. Ve kararı hep birlikte göreceğiz" dedi.

Kaynak:DHA