Öğrenciler stadlara böyle döndü: Al sana Kuzey Kore

Milli bayram kutlamalarını Kuzey Kore benzetmesi yaparak kaldıran AKP, bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla karne dağıttı. Tören, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda yapıldı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı törende müzik dinletisi de yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2012 yılında Ulusal ve Resmi Bayram Yönetmeliği'nde yaptığı değişiklik ilk olarak 23 Nisan 2013 yılında uygulanmış ve stadlarda gerçekleşen kutlamalar son bulmuştu.

Öğrenciler stadlara Erdoğan'la döndü

Bugün ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla İstanbul'da düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda gerçekleşti. Böylece öğrenciler, stadlara geri dönmüş oldu.

whatsapp-image-2022-06-17-at-11-39-10.jpeg

Resmi törenler kaldırılmıştı

Öte yandan 2012 yılındaki değişiklikle Resmi tören ve geçişler tamamen kaldırılmış, sadece ilgili bakanlar günün anlam ve önemine ilişkin mesajını medya aracılığıyla yayımlamasına karar verilmişti. 23 Nisan resepsiyonu, ilkokul öğrencilerinin Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların koltuğuna oturması uygulaması da kaldırılmıştı.

'Kuzey Korecilik oynamaya son'

O dönem AKP'nin sıkı destekçisi olan ve Cumhuriyet kazanımlarını hedef alan Taraf gazetesi, bu uygulamayı 'Kuzey Korecilik oynamaya son' manşetiyle duyurmuştu. Kumpas davalarının savuncusu Taraf, 13 Ocak 2012 tarihli gazetede yer alan haberde, "Cumhuriyet'in bir kulesi daha yıkıldı. Milli Eğitim Bakanlığı, 19 mayıslarda stadlarda sergilenen ve artık sadece Kuzey Kore'de kalan faşizan törenleri kaldırdı. Ankara hariç. Gençler artık o rükuş kıyafetleri giymeyecek, kartonlarla Atatürk yazmayacak, kule oluşturmayacak" ifadeleri yer almıştı.

Taraf gazetesi, darbe girişimi sonrası çıkan OHAL kapsamında kapatılmıştı.

taraf-001.jpg