Türkiye'nin Utanç Tablosu! Okuduklarını Anlamıyorlar

Türkiye'nin Utanç Tablosu! Okuduklarını Anlamıyorlar
PISA sonuçları açıklandı, Türkiye'deki öğrencilerin içler acısı hali ortaya çıktı. Öğrenciler hem okuduğunu anlamıyor, hem de mutsuz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ise skandal bir açıklama var.

Türkiye'nen eğitimde geldiği içler acısı tablo PISA'nın raporunda bir kez daha ortaya çıktı.

OECD tarafından gerçekleştirilen ve 15 yaşındaki öğrencilerin akademik durumlarının tespitinde kritik öneme sahip PISA sonuçları açıklandı. 81 ülkenin değerlendirildiği teste göre Türkiye okuduğunu anlamada hem OECD ortalamasının altında kaldı hem de 2018’deki sonuçlara göre 10 puan geriye gitti.

pisa-raporu.jpg

AKP’nin ‘dindar nesil’ projesiyle eğitimi getirdiği nokta PISA testinin sonuçlarında ortaya çıktı. Hiçbir alanda OECD ortalama yakalanamadı. ‘Okuduğunu anlama’ tam 10 puan geriledi.

Birgün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre sonuçlar YKS’de Türkçede eksi net yapılarak edebiyat kazanılmasının sürpriz olmadığını gösterdi. Türkiye, okuma becerileri, matematik ve fen alanlarındaki başarı sırasını 2018 yılına göre artırsa da her alanda OECD ortalamasının çok altında kaldı.

Öğrencilerin yüzde 44’ü yaşamından memnun olmadığını söyledi. PISA’da öğrencilere okul ortamları da soruldu. Öğrencilerin verdikleri cevaplar yaşamlarından mutsuz olduklarını ortaya koydu.

pisa.jpg

MEB ÖVÜNDÜ

MEB ise bu sonuçlarla övündü, tüm bu sonuçları sevinçle karşıladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PISA’ya katılan ülke sayısı artarken Türkiye matematik, fen ve okuma becerilerinin ölçüldüğü her üç alanda da sıralamasını yükseltti. Matematik ve fen alanlarındaki ortalamalar ise PISA’da şimdiye kadar elde edilen en yüksek sonuçlar arasında yer aldı.