Öğrenci Velisi Kadın Öğretmene Yumruk Attı!

İstanbul Sarıyer'de bulunan Prof. Dr. Kemal Yiğitoğlu Ortaokul'unda bir öğretmen, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yapan öğrencisini uyardı. Öğrenci "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek babası Ali Çarık'ı okula çağırdı. Okula gelen Çarık öğretmen N.Ö.'ye yumruk attı. Gözaltına alınan veli Ali Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken ifadesi de ortaya çıktı.

Olay, dün Prof. Dr. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu'nda meydana geldi. İddiaya göre başka bir okuldan ara dönemde gelen bir öğrencinin, başka bir öğrenciye akran zorbalığı yaptığını gören kadın öğretmen N.Ö., öğrenciyi uyardı. Bunun üzerine tepki gösteren öğrenci 'Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz' diyerek babası Ali Çarık'ı okula çağırdı. Okula gelen Çarık'ın koridorda gördüğü öğretmen N.Ö.'ye saldırdı. Çarık'ın tekme ve yumruklarıyla yaralanan N.Ö. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan baba işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken ifadesi de ortaya çıktı.

4-001.png

1 AY ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ

Çarık, ifadesinde şunları dedi:

"Bahse konu olan okul yönetimi ve sınıf öğretmeni olan N. Ö. ile 26/03/2024 günü Sarıyer Çocuk Büro Amirliğinde Kötü Muamele konusundan Adli olarak şikayetçi olmuştuk. Bu konuyla alakalı ifademi müşteki olarak vermiştim. 25/04/2024 günü saat: 11:00 sıralarında Kaymakamlık müfettişleri ile şikayetçi olduğum konuyla alakalı Hisarüstü mevkiinde bulunan Şair Nigar Okulunda görüşmedeydim. Bu esnada beni eşim Neslihan Ç. telefon ile aradı. Kendisini okulun hizmetlisi olan İlyas beyin aradığını ve oğlumuz ile alakalı bir sıkıntının olduğunu söyledi. Ardından eşimden İlyas'ın numarasını aldım. İlyas’ı arayarak durumun ne olduğunu sordum. İlyas oğlumun atak geçirdiğini, öğretmenlerin yukarıya almaya çalıştığını fakat oğlumun çıkmak istemediğini söyledi. Bende oğlumun sesini duymak amacıyla telefona istedim. Oğlum bana 'Baba çabuk gel, beni bir odaya kapattılar bende kaçtım, beni tekrardan odaya kapatmaya çalışıyorlar, bana müdür, Necla hoca ve Sümeyra hoca bana bir şeyler imzalatmaya çalışıyor, çabuk gel yetiş' dedi. Sonrasında İlyas telefonu aldı ve müdür bey geliyor deyip telefonu yüzüme kapattı. Bende kendisini defaaten tekrardan aradım. İlyas bey telefonu açtı ve bana 'Çocuk yanımda, sen acele etme seni bekliyorum' dedi."

2-001.png​​​​​​​

“BİR ANLIK KIZGINLIKLA NECLA HOCAYA VURDUM”

Bu görüşmeden sonra okula gittiğini söyleyen Çarık, “Kapıda İlyas bey vardı. Kendisine çocuğumun nerde olduğunu sordum. O da bana müdür beyin yukarıya çıkarttığını söyledi. Bende yukarıya doğru okul müdürünün odasına doğru çıktım. Bu esnada oğlum yanıma panik halinde ağlayarak geldi. Bende oğlumu sakinleştirmek adına oturttum. Oğlum bana 'Baba buradan çabuk çıkalım, eve gidelim' dedi. Ben ise ne yaşandığını oğluma sorduğumda korkusundan sürekli aynı şeyleri tekrarlamaktaydı ve fazla bir şey söylememekteydi. Bende oğlumu alarak müdür beyin odasına doğru yürüdüm. Bu sırada koridorun karşısından Necla hocanın elinde çay bardağı ile gülerek bize doğru geldiğini gördüm. Bana doğru dalga geçer gibi 'beni şikayet etmenin bedelini ödeyeceksiniz' dedi. Ben de o an istem dışı çocuğumun da yanımda ağlamasından dolayı bir anlık kızgınlık ve ebeveynlik duygusuyla Necla hocaya vurdum. Tam olarak nereye vurduğumu hatırlamamaktayım. Sonrasında ise okulun dışarısına doğru çıktım. Aramızda bu olaydan başka bir durum yaşanmadı. Çok pişman, ifadem de de belirttiğim üzere bi anlık sinir harbi ile vurdum" diye konuştu.

3-001.png​​​​​​​

SALDIRI ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öğretmen N.Ö.'nün yaralandığı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde koridorda yürüyen N.Ö., okula giren Çarık'ın attığı yumrukla yere düşüyor. Okulda diğer öğretmenler ve çalışanlar N.Ö.'nün yardımına koşuyor.

1-001.png

Kaynak:halktv.com.tr