Ödemesi Eksik Yapılan Tetikçi İtirafçı Oldu!

Ödemesi Eksik Yapılan Tetikçi İtirafçı Oldu!
İYİ Parti Manavgat İlçe eski Başkanı Hüseyin Ergen evinin önünde silahlı saldırıya uğradığı olayla ilgili yürütülen soruşturmadan dikkat çeken bir isim çıktı.

SEYHAN AVŞAR

Soruşturma çevçevesinde itirafçı olan şüpheli Ahmet Çelik, azmettiricinin oteller zinciri bulunan iş insanı Yahya K. olduğunu öne sürdü. Cinayet için kendisine verildiğini öne sürdüğü 8 adet banknotu Jandarma'ya delil olarak teslim etti.
İYİ Parti Manavgat İlçe eski Başkanı Hüseyin Ergen 31 Ocak günün evinin önünde silahlı saldırıya uğradı. Ergen saldırıyı silahın tutukluluk yapması nedeniyle yaralanarak atlattı. Soruşturma çevrevesinde saldırgan Ahmet Çelik etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedi.

Ödeme Eksik Yapılınca İtirafçı Oldu


Çelik, Side Jandarma Komutalığı'nda dikkat çeken bir ifade verdi. Kendisini oteller zinciri bulunan iş insanı Yahya K.'nin azmettirdiğini iddia eden saldırgan Ahmet Çelik bu cinayet için anlaştıkları ödemenin ise Yahya K. tarafından eksik ödendiğini bu nedenle itirafçı olduğunu belirtti.

İş İnsanı 'Öldürülmesi Gerektiğini Söyledi'


Çelik ifadesinde iş insanı Yahya K.'yı 2019 yılından beri tanıdığını belirterek, "Beni Lara Hill'deki villasına çağırdı. İki arkadaşımla birlikte 17 Aralık 2023 günü adresine gittim. Hüseyin Ergen'in, sosyal medyada eşi Ayşen K'nın namusuna ve şerefine yönelik paylaşım yaptığını bu yüzden öldürülmesi gerektiğini söyledi" dedi.

"Ergen'in İYİ Parti İlçe Başkanı olduğundan konunun siyasi tarafa çekilebileceğini" iş insanına ifade ettiğini aktaran Ahmet Çelik, "Kendisi bana Ergen'i görevden aldırabileceğini söyledi.

31 Aralık günü beni tekrar arayarak, 'Hüseyin Ergen'i görevden ayırdık, gel görüşelim' dedi. 2 Ocak günü adrese gittim. Ofisinde yüz yüze görüştük. Evin krokisini attı. 50 bin lira verdi. Bunun 20 bin lirasını Selahattin Oğuz'a verdim. Selahattin 'bu işi olmuş bil' dedi. Ergen'in üç çocuğu olduğunu, öldürülmesinin vicdanen rahatsız edeceğini, bu yüzden ayaklarından vurulmasını istedim. Yahya K. 'işiniz bitmedi mi, Ayşen beni sıkıştırıyor' diye sorunca olayı tamamladık diyerek görüntüleri kendisine izlettim. Azmettirici Yahya K.'dan 20 milyon lira istedim. Sonra 10 milyon liraya düştüm. Önden 450 bin lira ödemesi için anlaştık. Bunun 350 bin lirasını Selahattin'e verdim. Sonra 5 milyon liraya indirdim. İstediğimiz parayı vermemesi üzerine yaşananları itiraf etmeye karar verdim" diye konuştu.

Ahmet Çelik, Yahya K.'nın kendisine verdiğini iddia ettiği paralardan 8 adet 100 TL'yi polise delil olarak sunarak bankont numarasından bu paranın hangi bankadan ve kim tarafından çekildiğinin tespit edilmesini istedi. Çelik ayrıca HTS kayıtlarının incelenmesini istedi.