Ödemediğiniz Aidat Evinizin Elinizden Gitmesine Neden Olabilir

Ödemediğiniz Aidat Evinizin Elinizden Gitmesine Neden Olabilir
Bazı semtlerde neredeyse kiralarla yarışan aidatlar, evinizin elinizden gitmesine bile neden olabilir. TGRT Haber'in haberine göre kiracılar, aidatların ödenmemesi durumunda evden tahliye edilebilir, ev sahipleri ise evlerini kaybetme tehlikesiyle karşılaşabilir.

Emlak piyasasında aidat konuları gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Kiralardaki yüzde 25'lik artış sınırının aşılmasıyla birlikte, aidatlar son iki yılda neredeyse yüzde 97 gibi ciddi oranlarda artış gösterdi.

aidat3.jpg

Son dönemde, emlak sektöründe aidatlarla ilgili ciddi krizler yaşanıyor. Kiralardaki yüzde 25'lik artış sınırının aşılmasıyla birlikte, aidatlar katlanarak yükseldi ve kiracıları oldukça zor durumda bıraktı. Ödeme yapmamak ise ciddi riskler içeriyor. Kiracıların aidat ödememesi durumunda evden tahliye edilebilirken, ev sahipleri de evlerini satmak zorunda kalabilir.

aidat2.jpg

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, aidat konusunda dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sandalcı'ya göre, kiracılar ve ev sahipleri aidatlara itiraz edebilirler. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, kiracılara bildirilen aidat avans tutarları incelendikten sonra itiraz edilebilir. Ancak bu durumda karar yetkisi Kat Malikleri Genel Kurulu'nda oluyor.

aidat1.jpg

Aidatların ödenmemesi durumunda ise icra takibi başlatılabiliyor. Sandalcı, aidatların ödenmemesi halinde ev sahipleri veya kiracılar hakkında icra takibi başlattıklarını belirtiyor. Ancak kat maliklerinin genel kurul toplantılarına katılmaması, sorumluluklarını ihmal ettikleri anlamına geliyor.

Aidatların önemsenmemesi, ciddi sonuçlara yol açabilir. Sandalcı, aidatları ödemeyenlerin evlerinin satılması gibi sonuçlarla karşılaşabileceğini belirtiyor. Kat maliklerinin mahkemeye başvurması durumunda, daireler diğer kat maliklerine geçebilir ve hatta satılabilir.

Aidatlar konusunda son derece ciddi olan bir diğer nokta ise sürekli ödenmemesi durumunda icra takibi başlatılması. Şirketler tarafından yönetilen sitelerde, kiracılar ve ev sahipleri üst üste üç ay kiralarını ödemezlerse, avukatlar tarafından icra takibi başlatılıyor ve her ay için yüzde 5 gecikme tazminatı uygulanıyor.

Sonuç olarak, aidat ödemeleri ihmal edilmemeli ve bu konuda gereken özen gösterilmelidir. Aksi takdirde, ciddi hukuki ve mali sorunlarla karşılaşılabilir."

Etiketler :