Oda arkadaşını darp eden üniversitelinin ırkçı konuşmaları

Oda arkadaşını darp eden üniversitelinin ırkçı konuşmaları
Öğrencisi olduğu Koç Üniversitesi yurdunda, oda arkadaşına yönelik ırkçı ifadeler kullanan Hasan Ege Karanfil ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İthaki Yayınları, Ege ile olan sözleşmesini fesh etti. Savcılık da, emniyete yazdığı yazıda Karanfil'in ifadesinin alınmasını talep etmişti.

Koç Üniversitesi'nde gerçekleşen ırkçı saldırıda, Hasan Ege Karanfil ile F. B. arasında geçen konuşmaların bilirkişi raporu soruşturma dosyasına girdi:

Hayır yani Kürt olduğu yetmezmiş gibi adam bir de Alevi ya...

Kürt olması kötü bir şey değil, Kürt olup da kendini Türklerle eşit görmesi kötü bir şey...

Siz kader olarak Yahudilerle çok birbirinize benzeşiyorsunuz. Zafer Partisi iktidarında benzer şeyler yaşayacaksınız....

Türkiye'nin belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse...

Hiyerarşi gerçek bir şey ve buna itaat etmek zorundalar. Kendilerini kandırıyorlar sadece...

Halktv.com.tr'nin Koç Üniversitesi'nin 2 öğrencisiyle ilgili ses getiren "Kemerle dövüldü, yüzüne ütü tutuldu, vücudunu kestiler! Yurt odasında dehşeti yaşattılar..." başlıklı haberinden sonra Hasan Ege Karanfil, İthaki Yayınları tarafından sözleşmesi fesh edildi.

TÜBİTAK birincilik ödülü sahibi üniversiteli F. B., özel üniversite yurdunda kaldığı odada korkunç saldırıya uğradı. Oda arkadaşı Hasan Ege Karanfil, F. B.'yi kemerle dövdü ve kızgın ütüyle yaraladı. Diğer öğrenci Arda D. de kesici aletle F. B.'yi yüz ve karın bölgesinden yaraladı.

whatsapp-image-2024-01-02-at-19-01-30.jpeg
Hasan Ege Karanfil, ses kayıtları için 'montaj' yorumunda bulundu.

SİSTEMATİK ŞİDDETE MARUZ KALDI
F. B. adına savcılığa sunulan dilekçede, bu kişinin ayrımcılığa uğradığı kaydedildi. F. B. adına sunulan dilekçede, bu kişinin Kürt ve Alevi olması nedeni ile sistematik şiddete maruz kaldığı kaydedildi.

KEMERLE DÖVDÜ YÜZÜNE SICAK ÜTÜ TUTTU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan başvuruda, F. B. önce Hasan Ege Karanfil tarafından kemerle dövüldü. Karanfil, başka bir gün de F. B.'nin yüzüne sıcak ütü tuttu. 15 Kasım gecesi ise, F. B., bir diğer oda arkadaşı Arda D. tarafından şiddete maruz kaldı. Hasan Ege Karanfil'in de odada olduğu esnada Demir, F. B.'nin yüzünü ve belini delici bir cisimle kesti.

DOSYAYA GİREN KAYITLARDA IRKIÇI İFADELER VAR
F. B.'nin, Hasan Ege Karanfil'in kendisine yönelik sözlerine ilişkin dökümü yapılan ses kaydında ise, bu kişinin bir dizi ırkçı ifade kullandığı anlaşılıyor.


Arda D., oda arkadaşı F. B.'nin yüzünü ve belini kesti.

O KAYITLAR SORUŞTURMA DOSYASINDA
Savcılık soruşturma dosyasına, 5 ayrı ses kaydının çözümü girdi. Kendisini odadan atmaya çalışan Hasan Ege Karanfil’in, F. B.’ye yönelik “Türkiye’nin, belli bir noktadan sonraki Doğusu olduğu gibi ateşe verilse…” diyor. K., F. B.’nin etnik Kürt kimliği için “Alt ırksınız. İtlaf edilmeniz lazım. Köle olduğunuzu kabullenmelisiniz. İtaat etmek zorundasınız. Seni bu odadan istemiyoruz. Buradan gitmezsen seni öldürürüz ” ifadelerini kullanıyor.

YAYINEVİ SÖZLEŞMESİNİ FESH ETTİ
İthaki yayınları da, Halktv.com.'tr'nin haberi sonrası Hasan Ege Karanfil'in sözleşemesini fest ettiğini duyurdu.

whatsapp-image-2024-01-03-at-09-21-34.jpeg

Yayınevinden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Hasan Ege Karanfil isimli yazarın sözleşmesi feshedilmiştir. Kamuoyuna duyururuz"

Öte yandan, şüpheli Hasan Ege Karanfil, haber sonrası sosyal medya hesaplarını kapattı.

KOÇ ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA

Koç Üniversitesi gelişmeler üzerine bir açıklama yayımladı. Açıklamada konuyla ilgili soruşturma açıldığı belirtildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :