O Belediye Başkanından dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması! 'Hakkımızı savunacağız'

O Belediye Başkanından dikkat çeken kentsel dönüşüm açıklaması! 'Hakkımızı savunacağız'
Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban kentsel dönüşüm konusunda insanların hakkını savunacaklarını ifade ederek 'Kimsenin kuşkusu olmasın' dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, Laleli ve Mesir Mahallesi’nde yaşayan hak sahipleriyle Yunus Emre Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda düzenlenen bir toplantıda, kentsel dönüşüm projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Balaban, halkın çıkarlarını sonuna kadar savunacaklarını vurgulayarak, kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların onayının esas alındığını belirtti.

36fc266d-1c02-44d1-913a-b8ae66d22dd5-w.jpg

Balaban'ın açıklamalarında öne çıkanlar şu şekilde:

"HALKIN ONAYLAMADIĞI BİR ŞEYDE YOKUZ"

"Kentsel dönüşüm konusunda Laleli ve Mesir Mahallesi’nde yaşayan insanlarımızın hakkını belediye olarak sonuna kadar savunacağız. Bu anlamda kimsenin kuşkusu olmasın. Çünkü biz halk için bu görevdeyiz. Firma gelerek görüşlerini sundu, bilgilendirme yaptı. Firmaya da şunu söyledim: ‘Bunu onaylamak bizim için yeterli değil. Halkın onaylaması önemli. Halk onaylarsa biz de onaylarız. Bizim buna evet dememiz için halkın çıkarına olduğunu görmemiz lazım."

5a42359b-69f3-4e4f-976f-5a57e1b82419-w.jpg

"KAPALI KAPILAR ARDINDA HİÇBİR GÖRÜŞMEMİZ OLMADI"

"Hiçbir zaman hiçbir yerde bu firmayla kapalı kapılar ardında bir görüşme yapmadık, gizli bir ajandamız olmadı, telefon görüşmesi dahi yapmadık. Halkın aleyhineyse bize bin daire de verseler çizip atarız. Bizim için en güzel makam halkın gönlünde olmaktır. O projeye halkın büyük çoğunluğu tamam derse gündeme alınır. Halk, 'Hayır kardeşim biz güvenmiyoruz' derse de saygı duyar, yanında yer alırız. Sadece ve sadece halkın temsilcisiyiz, halkın emrindeyiz."

Kaynak:ANKA