Necati Şaşmaz'ın boşanma davası dosyası ortaya çıktı: 'Kendisini mehdi sanıyor'

Kurtlar Vadisi adlı diziyle adını duyuran oyuncu Necati Şaşmaz'ın eski eşi Nagehan Kaşıkçı'nın boşanma davasında, çocuklarını bulundukları tarikatın veliahtı olarak gördüklerini belirtti.

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz bugün yazdığı ''Mehdiler Vadisi'' başlıklı yazısında, ünlü oyuncu Necati Şaşmaz'ın eski eşi Nagehan Kaşıkçı'yla olan boşanma davasının dosyasındaki çarpıcı gerçekleri ortaya çıkardı. 

17 Mayıs'ta boşanan çiftin, boşanma gerekçelerinde dikkat çekenlerden birinin ''Ailenin tarikatlarla ilişkisi olduğu'' iddiası olduğunu söyleyen Saymaz, ''Necati Şaşmaz'ın babası Abdülkadir Şaşmaz, hali hazırda Harput merkezli Kadiri tarikatının şeyhi. Eski eşi Kaşıkçı'nın iddiasına göre Necati Şaşmaz kendisini mehdi olarak görüyor'' dedi. 

Sekiz yaşındaki oğulları A.N.'nin de tarikatın gelecekteki lideri olarak görüldüğünü söyleyen Kaşıkçı, yaşlı müridlerin sekiz yaşındaki çocuğuna ''Ağabey'' diye seslendiğini belirtti.

Necati Şaşmaz'ın da aralarında bulunduğu müridlerin halka halinde zikir çektiği esnada dede Abülkadir Şaşmaz ile sekiz yaşındaki torununun ortada durduğunu söyleyen Kaşıkçı, durumun oğlunu olumsuz etkilediğini belirterek boşanma davası dosyasına raporlar da sundu. 

Psikiyatrist Muzaffer Uyar'ın mahkemeye sunduğu raporda, çocuğu yüce bir misyon yüklenmesinin olumsuz davranışlar yaratabileceği, çocuğun bu ortamdan uzak tutulması gerektiği belirtildi.

Baba Necati Şaşmaz ise tarikat mensubu olduğunu kabul ederken, Kadiriliği tasavvuf derneği gibi gördüğünü söyledi. Öte yandan çocuğuna dini konu üzerinden baskı kurmadığını belirtti. 

Mahkeme, çocuğun veliahtını anne Kaşıkçı'ya verirken, dikkat çeken bir talebi ise reddetti. 

Mahkeme heyeti, ''Çocukların tarikat merkezlerine götürülmemesi hususunda karar verilmesine yönelik taleplerin yargılamanın esasına ilişkin olmadığı'' gerekçesiyle, ailenin talebini reddetti.