Nebati'nin şirketi TÜİK'in enflasyonundan fazla zam yaptı

Nebati'nin şirketi TÜİK'in enflasyonundan fazla zam yaptı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin aile şirketi B&G Store'daki ürünlere TÜİK'in çocuk giyim ürünlerinde açıklanan yıllık enflasyondan daha fazla zam yapıldığı ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin yönetim kurulu başkan yardımcısı olduğu aile şirketi B&G Store'daki çocuk giyim ürünlerindeki yıllık enflasyon, TÜİK'in açıkladığı çocuk giyim ürünlerindeki enflasyondan fazla çıktı.

Nebbati markalı çocuk pantolonlarında zam yüzde 120’yi aşarken, TÜİK'in 2022 Nisan'da açıkladığı verilere göre çocuk pantolonları yüzde 80.1 zamlandı.

TÜİK verilerine göre nisanda açıklanan yüzde 80 zamla birlikte ortalaması 140.8 TL'ye gelen çocuk pantolonları Nebati'nin aile mağazında 200 ila 800 TL arasında.

Faiz indirimini önceden bilmişlerdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin kardeşi, B&G Store Yönetim Kurulu Başkanı Seyidullah Nebati ise, Merkez Bankası’nın 2021 sonunda yaptığı faiz indirimini önceden bilmesiyle gündeme gelmişti.

Merkez Bankası’nın 2021 Aralık’ta politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 14 düşürmesi öncesinde bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası’nın bence pas geçmesi lazım ama kanaatimce bir puan falan gibi bir indirim yapacaktır” ifadelerini kullanmıştı.