Nazlıaka'dan iki şıklı soru: Aile bütünlüğünü sözleşme mi, yoksulluk mu bozuyor?

Nazlıaka'dan iki şıklı soru: Aile bütünlüğünü sözleşme mi, yoksulluk mu bozuyor?
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi’ni hatırlatarak, “Aile bütünlüğünü bozan şey aile içi şiddeti önleyen sözleşme midir, yoksa giderek derinleşen yoksulluk, işsizlik ve göç müdür?” diye sordu.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara’nın Kızılcahamam ve Kahramankazan ilçelerinde kadınların sorunlarını dinledi. Nazlıaka Kızılcahamam’da yaptığı açıklamada, Türkiye’de kişi başına düşen gelirin eksilmesine değindi. Nazlıaka 2013 yılından bu yana kişi başına düşen gelirin 6 bin dolar eksildiğini vurgulayarak, “Bu 6 bin dolar nereye gitti, kimin cebine gitti” diye sordu.

Nazlıaka, Merkez Bankası rezervlerinde eriyen 128 milyar doları anımsatarak “Bu parayla esnaflar 10 yıl boyunca rahat nefes alırdı, iş bulamayan gençlere istihdam sağlanırdı, çiftçi, emekçi, emekli rahat ederdi” dedi.

CHP’nin 128 milyar doların nereye gittiğini sorduğu için asılan pankartların özel harekat polisleriyle indirildiğini söyleyen Nazlıaka, bu paranın 107 yılda bir araya getirilemeyecek kadar büyük olduğuna dikkat çekti.

Nazlıaka koronavirüs sürecinde ayrımcılığın her alanda derinleştiğini vurgulayarak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verilerini aktardı. Nazlıaka, Türkiye’de 6,3 milyon hanenin gelir desteğine ihtiyaç duyduğunu, 122 bin çocuğun bakıma muhtaç olma riski taşıdığını, geçen yıl 8 bin çocuğun koruyucu aileye teslim edildiğini açıkladı.

İstanbul Sözleşmesi’nin “aile bütünlüğü” gerekçesiyle hedef alındığını ancak maddi imkanı olmayan vatandaşların aile bütünlüğünün ortadan kalktığını kaydeden Nazlıaka, “Sorarım size. Aile bütünlüğünü bozan şey aile içi şiddeti önleyen sözleşme midir, yoksa giderek derinleşen yoksulluk, işsizlik ve göç müdür?” diye sordu.

 

Etiketler :