Narin'i gömen Nevzat Bahtiyar'ın yanındaki 2 kişi tespit edildi. 'Şahin Göz' o anları kaydetti

Narin'i gömen Nevzat Bahtiyar'ın yanındaki 2 kişi tespit edildi. 'Şahin Göz' o anları kaydetti
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Nevzat Bahtiyar’ın, Narin’i gömdüğü sırada yanında iki kişi daha olduğu tespit edildi. Söz konusu kişileri, 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait gece "Şahin Göz" kameraları kaydetti.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe köyünde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde soruşturma devam ediyor. Narin cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda yeni bir gelişme meydana geldi.

narin.webp

Cansız bedeni 8 Eylül günü köye 2 kilometre uzaklıktaki Eğertutmaz deresinde, bir çuvalın içinde bulunan 8 yaşındaki Narin cinayetine ilişkin soruşturma 38. güne girdi. Tutuklu bulunan itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın olay günü saat 15.40 ile 16.30 saatleri arasında dere yatağının bulunduğu bölgede aracının görülmesi ve telefonun buradaki baz istasyonundan sinyal vermesine ilişkin, bölgeyi gören askeri üs bölgesine ait kamera kayıtları incelenmişti. Nevzat Bahtiyar’ın dere yatağına yakın bölgede, kırmızı renkli aracının 50 dakika boyunca park halinde durduğu belirlenmişti.

dere.webp

2 KİŞİ DAHA VARMIŞ!

Bu tespitin ardından dere yatağını ve köyün çevresindeki sulu arazileri gören 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'na ait gece "Şahin Göz" kameraları tarafından kaydedilen görüntüler ikinci kez büyütülerek izlendi. Yüksek çözünürlüğe sahip dev ekranda saniye saniye izlenen kayıtlardaki detaylardaki bir ayrıntının daha açığa çıktığı tespit edildi.

Söz konusu kamera kayıtlarında, olay yerinde sadece Nevzat Bahtiyar’ın olmadığı, 2 kişinin daha Narin’in cansız bedeninin saklandığı sazlıkların olduğu bölgede görüldükleri belirlendi.

nevzat.png

YARDIM MI ETTİLER YOKSA GÖZCÜLÜK MÜ YAPTILAR?

Görüntülenen kişilerin Güran ailesinden mi yoksa Nevzat’ın yakınları mı oldukları belirsizliğini korurken kayıtlar bir bütün olarak harici hard diske aktarıldı ve kapalı, mühürlü bir zarf içinde TÜBİTAK’a gönderildi. TÜBİTAK’ta oluşturulacak 6 kişilik uzman bilirkişi heyeti tarafından görüntülerin çözümlenmesi sonrasında Nevzat’ın dere yatağında olduğu saatte kendisine yakın noktada yer alan iki kişinin de açık kimlik bilgileri belirlenecek.

Bu kişilerin Narin cinayetiyle bir bağlantıları olup olmadığı, cesedin gömülmesine yardımcı olup olmadıkları yahut ceset gizlenirken çevrede gözcülük yapıp yapmadıkları görüntülerin çözümlenmesinin ardından açığa çıkacak.

Kaynak:Sabah