Narin cinayetinde son delil çıktı. İnkar edemeyecekler

Narin cinayetinde son delil çıktı. İnkar edemeyecekler
Diyarbakır'da cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili Adli Tıp raporu ortaya çıktı. Narin'in ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği ortaya çıktı. Soruşturmada cinayetin son delili de çıktı. 'Hatırlamıyorum', 'Bilmiyorum', 'Yalan' diyenler artık inkar edemeyecekler.

Bağlar Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolduktan sonra JASAT ekipleri tarafından Eğertutmaz Deresi'nde 19 gün sonra cesedi bulunan Narin Güran cinayetinde aralarında annesi, abisi, amcalarının da bulunduğu 12 kişi tutuklandı. Onlarca kişinin ise bilgisine başvuruldu.

NARİN'İ KİM ÖLDÜRDÜ?

8 yaşındaki Narin'in cesedinin bulunmasının ardından yürütülen soruşturmada 12 kişi tutuklandı. Cinayeti kimin işlediği ise halen belli olmadı. Kim neden öldürdü soruları cevapsız kaldı.

ADLİ TIP: "NARİN BOĞULARAK ÖLDÜRÜLDÜ"

Adli Tıp Kurumu'ndan ise Narin'in ölümüyle ilgili rapor çıktı. Halktv.com.tr ise raporda yer alan ayrıntıların hepsini Narin'in kaybolmasının ardından yaptığı haberlerde okuyucularına aktarmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen raporda, Narin Güran'ın kaybolduğu gün olan 21 Ağustos'ta öldüğü tespitine yer verildi- Raporda, "Narin Güran'ın ölümünün ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı meydana geldiği" tespiti yer aldı. Adli Tıp Kurumu, Narin Güran'ın "Ağız burun kapanması ve boyuna bası sonucu oksijensiz bırakılmasına bağlı" olarak öldüğünü belirledi.

KAYBOLDUĞU GÜN ÖLDÜRÜLDÜ

Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu, raporda, "mevcut verilerle Narin Güran'ın cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığı hususunda tıbben değerlendirme yapılamadığı", kız çocuğunun ölümünün kaybolduğu tarih olan 21 Ağustos’ta meydana geldiği belirtildi.

BACAK KOPMASI HAYVANLAR TARAFINDAN YAPILDI

Sol diz altından bacağın kopmasına neden olan travmanın, ölüm sonrası hayvanlar tarafından oluşturulduğu belirtildi.

JANDARMAYA YANLIŞ İHBAR YAPTILAR

Narin soruşturmasında rapor hazırlayan JASAT ekipleri, Narin'in köyünden 50'ye yakın sahte ihbar yapıldığını belirledi. Kullandıkları patates hat ya da telefonlarından sim kartı çıkararak ceset bulunmasın diye sahte ihbarda bulunan kişilerin ise kimlikleri belirlenerek gözaltına alındı.

ANKARA'DAN GELEN EKİP BULDU

Ankara'dan gelen JASAT ekipleri ellerinde demir çubuklarla yaptıkları aramada Narin'in Eğertutmaz Deresi'nde cesedini buldu.

İFADELERDE ORTAK KELİME...

Gerek tutuklanan şüphelilerin gerekse ifade sonrası serbest bırakılan şüphelilerin ifadelerindeki tek ortak nokta ise 'Hatırlamıyorum' kelimesi oldu. Gerek jandarma gerekse savcılık sorgularında kendilerine yöneltilen ve cevaplamak istemedikleri sorular çıkan şüpheliler bu sorulara 'Hatırlamıyorum' diye cevap verdikleri görüldü.

HTS OTURDU YALAN ORTAYA ÇIKTI

Narin'in kaybolmasının ardından soruşturmaya emniyette destek verdi. HTS ve baz konusunda uzman olan ve Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Siber Şube Müdürlüğü'nde görev yapan bir polis memuru ise bu soruşturma kapsamında görevlendirildi. Diyarbakır Jandarma Karakolu'nda bir odada HTS kayıtlarını incelelen polis memuru amca Salim Güran'la, Nevzat Bahtiyar'ın, Narin'in kaybolduğu saatlerde mezarlık bölümünde aynı noktadan sinyal verdiğini belirledi. Bunun üzerine de jandarma ekipleri Nevzat Bahtiyar'ı gözaltına aldı. Polis memurunun tespit ettiği bu delille birlikte Salim'in 'Nevzat'ı olay günü akşam 8'de gördüm' yalanı da ortaya çıktı.

ADLİ TIPTA KOLUNU ISIRDI

Soruşturma kapsamında cinayete iştirak suçlamasaıyla tutuklanan abi Enes Güran'ın ilk gözaltına alındığı sırada jandarma sorgusu sırasında kolundaki diş izi olduğu tespit edildi. Bu diş izinin Narin'e ait olabileceği ihtimali üzerine jandarma eşliğinde Enes Güran, Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Burada görevliler bu işlemi burada yapamayacaklarını mutlaka İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürülmesi gerekiyor dedi. İddiaya göre Enes Güran bunu duyunca kendi kolunu ısırdığı öğrenildi.

DİŞ İZİ SONUCU BEKLENİYOR

Abi Enes Güran'ın kolundaki dişle ilgili anne Yüksel Güran'dan da diş örnekleri alınarak İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmişti. Bu sonuçların da bugün çıkması bekleniyor.

ANNEYE AİT ÇIKMAZSA BÜTÜN KÖYÜN DİŞ ÖRNEKLERİ ALINABİLİR

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda anne Yüksel Güran'dan alınan diş örnekleri, Enes Güran'ın kolundaki diş iziyle uyuşmamaması halinde soruşturma kapsamında köyde bulunanların diş örneklerinin alınabileceği öğrenildi. Öte yandan otopsisinde alt ve üst çenede bazı dişlerin yerinde olmadığı, bir kısmının torba içinde bulunduğu, mevcut dişlerin de yerlerinden kolayca ayrıldıkları tespit edilmiştir.

Kaynak:halktv.com.tr