Naci Görür, Suriye depremlerini yorumladı: Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı kırıldı

Naci Görür, Suriye depremlerini yorumladı:  Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı kırıldı
Suriye'de peş peşe yaşanan depremlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Suriye’deki Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı" ifadelerini kullandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre Suriye'nin Hamah şehrinde peş peşe 3 deprem meydana geldi.

Saat 21.30'da 3.9 şiddetinde ölçülen depremin ardından saat 23.56'da 5.2, saat 00.02'de ise 3.8 büyüklüğünde 2 deprem daha yaşandı.

5.2 şiddetindeki deprem Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Adıyaman ve Hatay illerinde de hissedildi.

dvc.png

NACİ GÖRÜR'DEN İLK AÇIKLAMA

Profesör doktor Naci Görür, Suriye'nin Hamah şehrinde yaşanan ve Türkiye'de de hissedilen depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Görür, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Suriye’de peş peşe deprem. İlki öncü diğer 5,5 ‘luk ana deprem. Depremler Hatay’daki Ölü Deniz Fayının devamı üzerinde ve Hama yakınlarında. Suriye’deki Ölü Deniz Fayının Türkiye’deki devamı Arap Levhası üzerindeki faylar hariç kırıldı. Biz jeologlar buralarda deprem olabileceğini bekliyorduk. ölü Deniz Fayı üzerinde Hatay civarında afete varabilecek bir hareket beklemiyoruz, endişe etmeyin, sevgiyle"

Kaynak:Haber Merkezi