Müthiş İddia: Terörist Kasklarında Kamera Var! 'Burada Kesinlikle Amerikan Desteği Var'

Halk TV ekranlarında yayımlanan 'Nasıl Olacak?' Programından gündeme dair önemli değerlendirmeler yapıldı. Nasıl Olacak programının bu akşamki konuklarından Emekli Askeri Hakim Dr. Ahmet Zeki Üçok ve Prof. Dr. Sait Yılmaz dün akşam askerlerimize yapılan hain saldırıya ilişkin dikkat çeken detayları paylaştı.

Emekli Askeri Hakim. Dr. Ahmet Zeki Üçok açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Biz nasıl 20 günde 21 şehit verdik bu nasıl aynı bölgede oldu? Bu soruların bir cevabı olmalı. Ekonomi politikalarında başarısız olduğu gibi bu iktidar savunma politikalarında da başarısız. Bu başarısız politikaların sonucunda da ordumuzun başına talihsiz olaylar geliyor.

RADAR SİSTEMLERİMİZ ÇATIŞMA BÖLGESİNE GÖNDERİLMEDİ Mİ?

Bizim MİLSAR diye bir radarımız var bu radar şu anda ANKA ve AKSUNGUR İHA'larımıza takılmış durumda. Bu radarlar deniz, hava ve milli istihbarat kuvvetlerimizde var. Elimizde böyle bir imkan varken 'Buradan görüntü alamadık' demelerini anlamıyorum ben. AKSUNGUR'un o günün hava koşullarında uçamayacağı bir durum yok. 27 bin kilometre öteden yerdeki bisküvi kutusunu gören bir radar sitemimiz var bizim. MİLSAR bunu yapıyor. bunlar mevcutken biz nasıl teröristleri göremiyoruz? O radar sistemleri oraya gönderilmemiş bile olabilir.

PROF. DR. SAİT YILMAZ'DAN DİKKAT ÇEKEN İDDİA: TERÖRİSTLERİN KASKLARINDA KAMERALAR VAR

"Bizim dağı taşı askerle doldurmak yerine artık teknolojiyi daha aktif daha iyi kullanmamız lazım. Silahlı kuvvetlerdeki askeri istihbarat birliklerinin aktif hale getirilmesi gerekiyor. Burada sürekli gözetleme, sensör ve sinyal istihbaratı oluyor. Biz neden bu kadar asker kullanıyoruz? Çünkü teknoloji kullanmayı bilmiyoruz.

En önemli tespit şu: PKK daha önce böyle operasyonlar yapamıyordu. Yani burada kesin PKK'ya çok özel istihbarat verilmiş. Birçok yerde söyledim kimse de yalanlamadı, teröristlerin kasklarında kameralar var. Burada kesinlikle Amerikan desteği var!"

Kaynak:halktv.com.tr