MÜSİAD Genel Başkanı: Ekonomik olarak karşımızda ciddi sorunlarımız var

MÜSİAD Genel Başkanı: Ekonomik olarak karşımızda ciddi sorunlarımız var
MÜSİAD’ın Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Elbette ekonomik olarak karşımızda ciddi sorunlarımız var” dedi.

Kahramanmaraş'ta bir otelde düzenlenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kahramanmaraş Şubesi 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Kaan, kentin ‘doğal kaynakları, stratejik konumu, ticaret ağları üzerinde olması, değerleri ve nüfusu ile geniş potansiyele sahip bir şehir olduğunu’ söyledi.

Kaan, koronavirüsten dolayı çok zor ve çetrefilli 2020'nin geride bırakıldığını ve yaşanan sorunların 2021 ve daha sonrasında da devam edeceğini ifade ederek, Türkiye’nin ekonomide ciddi sorunlarının olduğunu belirtti.

Kaan şunları söyledi:

“Elbette ekonomik olarak karşımızda ciddi sorunlarımız var. Enflasyon, cari açık, azalan rezervler, artan döviz kurları, artan kredi maliyetleri, salgın nedeniyle oldukça büyük kayıplar yaşayan turizm başta olmak üzere, hizmetler sektörünün farklı kollarında iş yapan firmalar, kredi döndürmek zorunda kalan firmalarımız, yapılandırma sorunu içinde kalan firma ve bankacılık sistemi. Bunları yok sayamayız. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde açıklanan Ekonomi Reform Paketi'nin bu sorunlara getirdiği yaklaşım bizi umutlandırmaktadır. Ekonomimiz sadece bizden kaynaklı sorunlar nedeniyle değil, global salgının getirdiği ekonomik kriz nedeniyle zor bir dönemeçten geçmektedir.”

 

Etiketler :