Gafları Birbirini İzleyince Prompter'a Sığındı

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum'un, Güngören'deki bir konuşmasında prompter'a harfi harfine bağlı kalması kameralara yansıdı.

AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Adayı Murat Kurum, katıldığı programlardaki gaflarıyla sosyal medyada gündem olmasının ardından, Güngören’de yaptığı konuşmasını prompter'da yazılanın dışında çıkmadan okudu.

Cumhur İttifakı adayı Kurum, seçim programlarının tamamında olduğu gibi, dün akşam katıldığı "Güngören’de Ramazan" programında da prompter kullandı. Kurum'un, burada yaptığı ve önceden hazırlanan konuşmasını, prompter'da yazılanın dışına çıkmadan okuması dikkat çekti.

MURAT KURUM'UN GAFLARINDAN ÖNE ÇIKANLAR

İstanbul’un Beykoz ilçesinin hangi yakada olduğunu karıştıran Kurum, Küçükçekmece mitinginde konuşurken ‘Büyükçekmece’ demişti.

İmamoğlu’nu eleştirmeye çalışan Kurum, “vaatlerinin yüzde 87’sini gerçekleştirdiler” ve “Deprem anında İstanbul 11 ile koştu” ifadelerini kullanmıştı.

Kendisini protesto eden TOKİ mağdurlarının sloganlarını da destek sloganı sanan Kurum, “Biz kazanırsak Gazze’deki mazlumlar sevinecek” demişti.

İmamoğlu’nu eleştirmeye çalışırken ‘rakibi kendisi’ diyen Kurum, katıldığı bir açılışta neyi açtığını unuttu.

Fatih ilçesinde yer alan 'Ordu Caddesi’nin adının 'Ordu' ilinden geldiğini sanan Murat Kurum, baret gafında da bulunarak ‘Ayaklarımıza baretlerimizi... çat... Başımıza baretlerimizi giymişiz’ demişti.

PROMPTER NEDİR?

Kamera önüne yerleştirilerek yazılı veya görüntülü hatırlatmalar yapabilen, 'elektronik suflör' olarak da bilinen Prompter, günümüz politikacılarının konuşmalarını hatırlamak amacıyla da kullandıkları bir araçtır. Monitörden gelen metin veya resimler kamera önündeki cam vasıtasıyla çekimi yapılan kişiye (örneğin bir sunucuya) yansıtılır. Çekimi yapılan kimse bu notları yansıtıcı camdan okurken gözleri kameranın lensine yöneldiği için, izleyicilerde, konuşmanın ezberden yapıldığı illüzyonu oluşur.

Etiketler :