Mülakat mağduru öğretmenler MEB önünden haykırdı: Yusuf Tekin meslektaşlarımızı terörize ediyor

Mülakatta yaşadıkları mağduriyet nedeniyle, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelerek adalet arayışlarını devam ettiren öğretmen adayları, geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) önündeki nöbetlerinin 193. gününü geride bıraktı. Öğretmen adaylarının sözcüsü Özkan Özdemir, bugün MEB önünde bir basın açıklaması düzenledi.
Yapılan açıklamaya, Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin ve Genel Mali Sekreteri Doğan Dağdelen ile Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi de destek verirken Özdemir, “Mülakat zulmüne karşı sürdürdüğümüz mücadelemiz 193’üncü gününde. Mahkemeler de bizden taraf olmaya başladı. Bugün (dün) Ankara 25. İdare Mahkemesi tarafından açıklanan 2 esas davada da mülakatların ve verilen puanların objektif kriterlere dayanmadığı ortaya çıkmıştır. Bunlar emsal teşkil edecek davalar. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kararları uygulamasını talep ediyoruz” sözlerini sarf etti.
“HAKLIYSANIZ NEDEN KORKUYORSUNUZ?”
Mülakat mağdurlarına destek veren sendika temsilcileri de, konuya ilişkin açıklama yaparken Eğitim-İş Genel Sekreteri Seher Ergin, "1611 öğretmenimiz 193 gündür nöbet tutuyor. Bakanımız koruyucu bariyerleri koyuyor. Haklıysanız neyden korkuyorsunuz? Yürütme durdurma ve emsal kararları peş peşe gelirken bu öğretmenlerimiz nereye gitsin? Çevre Bakanlığı'na mı gitsin? Sağlık Bakanlığı'na mı gitsin?” ifadelerini kullandı.
“YUSUF TEKİN ALGI OPERASYONU YAPIYOR”
Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu ise, "Yusuf Tekin büyük bir haksızlığa imza attığı gibi bunu kabul etmek yerine meslektaşlarımızı terörize ediyor. Tekin mahkeme kararlarını uygulamak yerine algı operasyonu yapıyor. Algı da yetmeyince ciddi ithamlarda bulunuyor. Kınıyoruz. Belgeler burada, mahkeme kararları ortada. Bir an önce mağduriyetler giderilsin" açıklamasında bulundu.
Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi de, "Burada bariyerler kurmuşlar. Haklarını rahatça gündeme getiremiyorlar. Mahkeme kararları da var. Bir an önce bakanlık bu sorunu çözsün. Bu arkadaşlarımızı görevlerinin başına iade etsin" söyleminde bulundu.
Yusuf Tekin, mülakat mağduru bir öğretmene hakaretler yağdırdı
— Halk TV (@halktvcomtr) May 11, 2025
????️ AHLAKSIZ, MEGALOMAN!
???? Mağdur öğretmen: Sende gram itibar yok! Sende emekle bir yere gelmek yok! 20 yıl emek veren insanların mücadelesini bilemezsin! pic.twitter.com/PJO06vCSMo
Bakan Tekin’in terör yakıştırması yaptığı öğretmen suç duyurusunda bulundu
Ek atama isteyen öğretmenlerden protesto: 100 bin ücretli öğretmen varsa 100 bin açık vardır
Kaynak:Cumhuriyet