Muharrem İnce'nin "Bin Günde Memleket Hareketi"ne AKP'den ilk yorum

Muharrem İnce'nin "Bin Günde Memleket Hareketi"ne AKP'den ilk yorum
AKP Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ve Çiğdem Karaaslan'dan Muharrem İnce'nin basın toplantısı ile duyurduğu "Bin Günde Memleket Hareketi"ne ilişkin ilk açıklama geldi.

Haber Global'de katıldığı yayında İnce'nin hareketine ilişkin açıklamalarda bulunan Ünal, "Eksen kaymasından ve dolayısıyla CHP'nin gerçek anlamda kendi kimliğini, kendi eksenini yeniden kazanması gerektiğini söyledi. Mücadelesini Sivas'tan başlatmasının sanırım söylediklerimle de ilgilisi var. Bunu izlenimle söylüyorum bilgiyle değil." dedi.

Millet İttifakı'nın kendi içinde sorunları olduğunu iddia eden Ünal şöyle devam etti:

"Birbirine benzemezler ittifakından oluşması baş sorunları. HDP var, merkezde CHP var bir de İYİ Parti var. Orada İYİ Parti siyaseti ile taban sosyolojisi arasında makas açılmakta.

Bugün Muharrem İnce, siz seçimleri Kürt seçmenin desteği ile kazandınız ama öbür taraftan HDP'li seçmenden mahçup şekilde dil kullandınız, bundan da duydukları rahatsızlığı HDP'liler zaten dile getirdiler." 

"Türkiye siyaseti açısından bakalım nasıl bir anlam getirecek"

AKP Genel Başkanı Çiğdem Karaaslan ise Muharrem İnce'nin "Bin Günde Memleket Hareketi"ne ilişkin şu yorumlarda bulundu:

"AK Parti'nin kurullarında değerlendirilen bir konu değil açıkçası. Tabii bu partiden kopmalar, sayın İnce hareket olarak duyurdu, bunlar olabilir. Parti içi eleştiri yapıldı ama şimdi, bir yola çıkılıyorsa bakıp izleyeceğiz. Şu anda ip uçları çok net değil. Henüz yorum yapılabilecek durumda değil. Türkiye siyaseti açısından bakalım nasıl bir anlam getirecek."

Etiketler :