Muharrem İnce: Yarım kalan bir işimiz var

Muharrem İnce: Yarım kalan bir işimiz var
Muharrem İnce, Memleket Partisi Genel Başkanı olarak ilk kez kürsüye çıktı. İktidara yönelik eleştirilerde bulunan İnce, partisinin logosuyla ilgili de, "Nazar boncuğu var ortada, kötülükleri def eden göz, bırakın bu işleri" ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ilk kez Genel Başkan olarak kürsüye çıktı. İnce, "Biz parti kuralım, 3-5 milletvekili çıkaralım, pazarlık yapalım derdinde değiliz. Birinci parti olacağız. Yarım kalan bir işimiz var o işi başaracağız. Ülkeyi yöneteceğiz. Birlikte yöneteceğiz" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün kurulan partisinin genel merkez binasının açılışında konuştu. Genel başkan olarak ilk kez kürsüye çıkan İnce’nin yanında eşi Ülkü İnce vardı. Partisinin programı, tüzüğü ve logosunu tanıtan İnce, 4 maddelik bir de yol haritası açıkladı. İnce, bu 4 hedefi, ekonomik kalkınma, katılımcı demokrasi, hukukun üstünlüğü ile barış ve güvenlik olarak açıkladı. İnce’nin konuşması özetle şöyle:

'Ülkeyi yöneteceğiz'

"110 tane parti var. Biz parti kuralım, 3-5 milletvekili çıkaralım, pazarlık yapalım derdinde değiliz. Birinci parti olacağız. Yarım kalan bir işimiz var o işi başaracağız. Ülkeyi yöneteceğiz. Birlikte yöneteceğiz. Arkadaşlarımız bakan olacak. Baştan söyleyeyim, kendi şirketinizden dezenfektan almak yok. Görevden almakla kalmam, kendi ellerimle mahkemeye gönderirim. Söylemedi demeyin"

'Al birini vur ötekine'

"Vatan, şehadet imanla açıklanır imarla açıklanmaz. Kağıt toplayıcısına ceza kesen bir devletimiz var. Pazara akşam saatlerinde gidin ucuz olur diyen bir Diyanet İşleri Başkanımız var. Vatandaşa 20 gün ne yiyeceğini sormayıp ne içmeyeceğini söyleyen bir devlet var ama buralara muhalefetten bir eleştiri yok. Korkak bir muhalefet var. İkisine de diyorum ki yüz vermeyin bir tekine al birini vur ötekine"

'İki ay sonra herkes görecek'

"Devletten Hazine yardımı alacaksın, 100 yıllık parti olacaksın. Mal, mülk örgüt, belediye var tek başına iktidar olurum diyemeyeceksin; Tayyip Erdoğan’a imza verip sonra altını oymaya çalışan, sonra ona oy vermediği kesinleşen kişiden medet umacaksın. E sana da imza verip altını oymaya çalışırsa ne yapacaksın? Biz kendi gücümüzle, milletimizin gücüyle iktidar olacağız. İki ay sonra herkes görecek meydanları"

'İtirazımız var'

"Bu muhalefet düzenine toptan bir itirazımız var. Böyle gelmiş, böyle gitmez. Okullar kapalı, camiler açık. Okulda bulaşıyor da camide bulaşmıyor mu? ‘Aman bunu söylemeyelim.’ Niye? ‘Yanlış anlarlar’ Cami bunların babasının malı  mı, cami hepimizin evi. Nasıl söylemeyeceğiz? Söyleyeceğiz. Lokantalar kapalı, lokantalardan ne istiyorsunuz ya? Uçaklar 200 kişi yan yana binebiliyor, toplu taşımada 2 saat yolculuk yapıyorsun, lokantalar kapalı. Muhalefet olmadığı için iktidar bunu yapabiliyorlar. Köpeksiz köyü bulup değneksiz dolaşıyor iktidar bugün. Hepsini hizaya getireceğiz"

'İlk iş ücretsiz internet'

"Türkiye’deki internet Avrupa’nın en yavaş ve en pahalı interneti. Memleket Partisi adına söz veriyorum. Bütün öğrencilere öğrenim yaşamı boyunca internet hızlı ve ücretsiz olacak. İlk seçimde, bir numaralı icraatımız bu olacak. Hemen pazartesi günü Cumhurbaşkanı seçildiğimde bir numaralı işimiz bu olacak. Eğitimi, sağlığı, iyi yaşam koşullarını, iyi yaşamın nasıl olacağını konuşacağız. Eğitimin niteliğini konuşacağız. Tarımı, hayvancılığı, markalaşmayı konuşacağız. Tasarımı, turizmi konuşacağız"

Logo iddialarına yanıt

"7 spiral, 7 bölgeyi temsil ediyor. Aynı mavinin altında 7 coğrafi bölgenin birbirine sarılmış insan figürü. Neden rengimiz mavi? İlhamımızı bir çift mavi gözün ışıltısından alıyoruz. Onun için rengimiz mavi. Mavi, baş harfi M. Memleket. İkinci harf A. Adalet, sonra işsizse iş. Orada bir döngü var o da, dönüşümü anlatıyor. Türkiye'yi değiştireceğiz. 3D'yi öneriyoruz. Dürüst, denetlenebilir, dijital devlet. Nazar boncuğu var ortada, kötülükleri def eden göz. Hoşgörü gözü. Birliktelik gözü. Bilgelik gözü. Gönül Gözü. Bu toprağımıza, bayrağımıza, ocağımıza, bereketimize sahip çıkmak için buradayız. Gelenekten geleceğe mavi Türkiye'yi yücelteceğiz. Onların logosu da yuvarlak, insan kafasını kare mi çizeceğiz ya. Bırakın bu işleri"

ANKA

Etiketler :