Muğla 6 gündür yanıyor: Marmaris ve Milas'ta söndürme çalışmaları sürüyor

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının 6'ıncı gününde alevlere karadan ve havadan müdahale devam ediyor. Marmaris'in İçmeler kara yolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, 29 Temmuz'da saat 13.00 sıralarında çıkan yangın kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı.

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının 6'ncı gününde alevlere karadan ve havadan müdahale devam ediyor. 

5 noktada devam ediyor 

Yapılan son açıklamaya göre Muğla'da; Marmaris, Kavaklıdere, Köyceğiz, Milas ve Seydikemer olmak üzere 5 noktada yangın devam ediyor.

Muğla'nın Milas ve Bodrum ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangınlara müdahaleler sürüyor.

Marmaris yangını yayılıyor: Hisarönü'nde yangın devam ediyor 

Hisarönü Mahallesi'nde ormanlık alanda yükselen alevler rüzgarın şiddetini arttırmasıyla merkezdeki evler ve arabalara da sıçradı.

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılıyor, yoğun duman da müdahaleyi zorlaştırıyor.

Bölgeye sevk edilen çok sayıda arazöz yangına müdahaleyi sürdürüyor.

Vatandaşlar da söndürme çalışmasına destek veriyor.

Bu arada, alevlerin arasından yaralı iki kaplumbağa kurtaran bir kadın da orman yangınlarına gözyaşlarıyla isyan etti.

20210802-2-49445424-67565163.jpg

Milas'ta yangının 4'üncü günü 

Milas'a bağlı Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler; Çökertme, Bozolan, Fesleğen, Gökbel ve Türkevleri mahallelerine sıçradı.

dha-c2af0915215e9d3aa6be6892fc83b072-4-1.jpg

Yangın termik santrale gidiyor 

Ters esen rüzgar ile alevlerin hızla ilerleyerek girdiği Çökertme Koyu'na giriş jandarma ekipleri tarafından sivil araç girişine kapatıldı. 

Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Çökertme’de devam eden yangının havadan müdahale olmadığı için kritik noktaya geldiğini, eğer bu noktada yangın durdurulamaz ise termik santrale doğru gideceğini söyledi.

dha-c2af0915215e9d3aa6be6892fc83b072-4.jpg

Jandarma ekipleri, mahallelerin tahliyesini sağladı. Bazı vatandaşların, hayvanlarını kurtarmaya çalıştığı görüldü.

Yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında bazı evler kullanılamaz hale geldi. Ekiplerin bölgedeki alevlerle mücadelesi sürüyor.

Jandarma ekipleri Ören Mahallesi Türkevleri mevkisinden Çökertme güzergahına görevli araçlar dışında geçişlere izin vermiyor.

Bölgede bulunan vatandaşlar ile TOMA'lar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

whatsapp-image-2021-08-03-at-09-58-11-3.jpeg

Kavaklıdere'de tahliyeler başladı 

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde akşam saatlerinde başlayan yangın kısa zamanda büyürken ilçeye bağlı mahallelerin tahliye edilmesi için duyuru yapıldı.

Kavaklıdere Nebiköy mevkisinde akşam saatlerinde çıkan yangında ihbar üzerine itfaiye ve orman ekipleri bölgeye sevk edilmiş ve müdahaleye başlanmıştı.

Kısa sürede büyüyen yangın için Kavaklıdere Belediyesi tarafından yanan alana yakın bölgede bulunan Ortaköy, Nebiler ve Harmanbelen mahallelerinin tahliye edilmesi için duyuru yapıldı. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları ise sürüyor. 

Bodrum'da söndürme çalışmalarına 'gönüllü desteği'

Yukarı Mazı ve Aşağı Mazı mahallelerinde rüzgarında etkisiyle geniş bir alana yayılan alevlere ekiplerce müdahale edilmeye çalışılıyor.

Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahale güçlükle yapılıyor, yoğun duman da müdahaleyi zorlaştırıyor.

Türkiye'nin büyük kentleri başta olmak üzere farklı illerden takviye gelen arazözler ile itfaiyelere, ilçedeki bazı inşaat firmalarına ait beton mikserlerince su taşınıyor.

Bölge sakinleri de tankerlerle su desteği veriyor.

Bodrum'un Kissebükü Koyu'na kadar ulaşan alevlere orman işçileri ve gönüllülerce müdahale ediliyor. Gönüllüler alevlerin yayılmaması için yoğun emek harcıyor.

20210802-2-49447590-67569390.jpg

Seydikemer'deki yangın kontrol altında

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla Seydikemer'deki yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

Kaynak: ANKA - AA - DHA 

Etiketler :