MOSSAD'a Bilgi Satan Casusların İtirafları Ortaya Çıktı! Emekli Emniyet Müdürü Her Şeyi Anlattı

MOSSAD'a Bilgi Satan Casusların İtirafları Ortaya Çıktı! Emekli Emniyet Müdürü Her Şeyi Anlattı
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti'nin yaptığı 'Köstebek-2' operasyonunda, MOSSAD'a bilgi satma şüphesi ile yaklanan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk ve ekibindekilerin ifadeleri ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti'nin ortaklaşa düzenlediği "Köstebek-2" operasyonunda, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi sızdıran 7 kişilik casusluk ağı çökertildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında, televizyonlarda sabah programlarına katılan eski kamu personeli Hamza Turhan Ayberk ve kamu görevlileri de yer alıyordu.

Dün sorgulandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden 6'sı "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçundan tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hamza Turhan Ayberk'in İtirafları:

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, MOSSAD ile irtibatlı özel dedektif Hamza Turhan Ayberk, "Victoria" kodlu MOSSAD ajanından talimat aldığını itiraf etti. Ayberk, Orta Doğulu kişi ve şirketlere yönelik tehdit, takip, gözetleme, foto-video dokümante işleri yaptığını ve derlediği bilgileri ve hazırladığı raporları gizli haberleşme yöntemleri kullanarak MOSSAD'a ilettiğini kabul etti.

Ayberk, ifadesinde ödemeleri kripto para ve farklı banka hesapları üzerinden aldığını, "Victoria" kodlu MOSSAD ajanı ile Belgrad'da görüştüğünü ve sonrasında "Andrea", "Robert" ve "Marc" kodlu MOSSAD ajanları ile iletişimini sürdürdüğünü de belirtti.

Ekibin İtirafları:

Hamza Turhan Ayberk'in kurduğu casusluk ekibindeki diğer şüpheliler de itiraflarda bulundu. Şüpheliler, kişi ve şirketlere ait bazı kamu verilerini Ayberk ile paylaştıklarını, birlikte takip, gözetleme, foto-video dokümante gerçekleştirdiklerini ve tehdit edilen kişilerin videolarını çektiklerini kabul ettiler. Ekipteki isimler, Ayberk'in maddi durumunun 2019'dan sonra olağan dışı bir şekilde iyileştiğini de beyan etti.

Kaynak:DHA

Etiketler :