Moskova'da yeni önlemler

Moskova'da yeni önlemler
Moskova'da koronavirüs vakalarının yeniden artmasıyla birlikte salgına karşı yeni önlemler arttırıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Covid-19 vaka sayılarında artış yaşanması üzerine salgına karşı önlemler arttırıldı.

Moskova Belediye Başkanı Sergei Sobyanin, bar ve restoranlara, yalnızca Covid-19'a karşı aşılanmış veya bağışıklık kazanmış müşterileri kabul etmeleri talimatı verdi.

Sobyanin, 28 Haziran'da yürürlüğe girecek yeni kısıtlamaların yeni karantinayı önlemek için gerekli olduğunu söyledi.

Euronews'in haberine göre; Yeni düzenlemeye göre, kafe, restoran veya barları ziyaret etmek isteyenler aşı olduklarını, son 6 ay içinde doğrulanmış bir Covid-19 enfeksiyonu geçirdiklerini veya son 3 gün içinde testlerinin negatif çıktığını gösteren bir QR kodu göstermeleri istenecek.

Moskova’daki tüm restoran, kafe, bar, gece kulüpleri ve diğer eğlence yerlerinin 23.00-06.00’da müşterilere hizmet vermesi yasaklanmıştı. Diğer yandan, tiyatro ve sinemalar faaliyetlerini sürdürebiliyor.

Moskova ve Moskova bölgesinde çalışan vatandaşların yüzde 60'ına Covid-19'a karşı aşılanma zorunluluğu geçen hafta getirilmişti.

Salgın tedbirlerinin yeniden devreye girdiği Moskova'da, 29 Haziran'a kadar çocuk oyun mekanları, parklarda çocuklar için ayrılan yerler, alışveriş merkezlerindeki yeme-içme bölümleri ve benzeri alanların geçici olarak kapatılması yönünde karar alınmıştı.

Rusya'da ilk Covid-19 vakası 31 Ocak 2020'de, ilk ölüm 19 Mart 2020'de kayıtlara geçmişti. Ülkede, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla 18 Ocak'ta kitlesel aşılama süreci başlamıştı.

İlk kafile dün Türkiye'ye gelmişti

15 Nisanda getirilen uçuş yasağının ardından, iki aylık uçuş kısıtlaması kaldırıldı. Antalya'ya gelen 132 kişilik ilk turist kafilesi havalimanında PCR test kontrol noktasından geçerken negatif test sonuçlarını gösterdi.

 

Etiketler :