“Mısır, Suriye ve Filistin'i Rumların kucağına AKP attı” İsmail Saymaz'dan bomba açıklama!

Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV’de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah isimli programına konuk oldu. Saymaz, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah es-Sisi’nin bugün Türkiye’ye yapacağı ziyaret hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dün dündür bugün bugündür” ifadelerini anımsatan Saymaz, daha önceleri Erdoğan’ın “Açık söylüyorum, bu ülke ne çektiyse Dün dündür bugün bugündür anlayışından çekti” dediği anları hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Mısır’da Sisi’yi ziyaret ettiğini belirten Saymaz, şimdi de Sisi’nin iade-i ziyarete geldiğini söyledi ve “AKP’nin hariciye geleneğinde yarattığı tahribatı herhalde AKP tarihinden ele almak gerekir çünkü AKP, özellikle 2009, 2010, 2011’den itibaren Kuzey Afrika’da başlayan ve Körfez’e doğru ayrılan Arap Baharı’ndan çok etkilendi ve burada bir Osmanlı mirası iddiasıyla Türkiye'yi, Cumhuriyet tarihi boyunca girmek istemediği ve uzak durduğu bir çatışmanın içine sürükledi.” açıklamasında bulundu.

Saymaz, AKP’nin dış politikadaki bu tutumunun Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları gereği yapılmadığını vurgulayarak “Bunlar AKP’nin çıkarı içindi. Sünni dünyanın lideri olma ve Osmanlı mirasını sözde canlandırma hevesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni Arap dünyasının iç kavgaları içine sürükledi.” ifadelerini kullandı.

ekran-alintisi.png

“GİRMEDİĞİMİZ SAVAŞIN KAYBEDENİ OLDUK”

AKP’nin uyguladığı dış politikanın Türkiye’ye verdiği zararları anlatan Saymaz, “Biz Suriye’de girmediğimiz savaşın kaybedeni olduk. Hem girmedik, hem savaşı kaybettik. Suriye Savaşı’ndan en çok kim etkilendi diye sorsak, birincisi Suriye’dir, herhalde ikinci bizizdir. AKP, kendi çıkarları uğruna Türk milletini maceradan maceraya sürükledi ve korkunç bir tahribat yarattı.” açıklamasını yapan Saymaz, dün AKP’nin Türk milletinin çıkarlarına uygun olmayan bir biçimde Arap dünyasına hükmetmek istediğini, dışişlerini bozduğunu ve Türkiye’nin komşularıyla kavga ettiğini belirtti.

Şimdilerde ise AKP’nin, Türk milletinin onurunu incitecek şekilde, dün bozduğu komşuluk ilişkilerini yeniden düzeltmeye çabaladığını ifade eden Saymaz, “Dünkü de yanlıştı, bugünkü ondan yanlış. Siz bu kadar onur kırıcı şekilde, Türk milletinin onurunu zedeleyecek şekilde kavga ettiyseniz bugün neden barıştınız?” ifadeleriyle AKP’ye tepki gösterdi.

erd-sisi.jpg

“AKP AKDENİZ’İ RUMLARIN KUCAĞINA ATTI”

İsmail Saymaz, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Mısır’da kendisine yakın bulduğu Müslüman Kardeşler’i desteklediğini, eski Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi’nin yanında durduğunu ifade ederek yaşanan darbeyle birlikte Sisi’nin karşısında durduğunu kaydetti ve 2014 yılında Sisi yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçildiğinde Erdoğan'ın “Biz darbecileri tebrik etmeyiz” dediğini hatırlattı.

İsmail Saymaz, AKP’nin dış politikada ülkeye çok fazla zarar verdiğini kaydederek “Türkiye’nin Kıbrıs’la olan geriliminde sürekli Türkiye’den taraf olan Mısır’ı Rumların yanına ittiniz siz. Suriye’yi Rumların yanına ittiniz, Filistin’i Rumların yanına ittiniz. Bunlar hayal bile edilemeyecek bir ittifak kurdular. Neden? Sizin yüzünüzden, AKP yüzünden. AKP Akdeniz’i Rumların kucağına attı. Mısır, Suriye ve Filistin'i Rumların kucağına AKP attı.” açıklamasında bulundu.

Kaynak:halktv.com.tr