Milyonlarca İnsanın Sağlığını İlgilendiriyor. Tavuğun Bu Kısımlarını Sakın Yemeyin

Milyonlarca İnsanın Sağlığını İlgilendiriyor. Tavuğun Bu Kısımlarını Sakın Yemeyin
Birçoğumuzun severek tükettiği tavuğun sağlımıza etkisine ilişkin flaş bir detay ortaya çıktı. Uzmanlar, tavuğun bu kısımlarının asla tüketilmemesine yönelik uyarıda bulundu.

Özellikle kilo almak isteyen ve spor yapanların sıklıkla tercih ettiği tavuğun insan sağlığına zararlı bir yönü ortaya çıktı.

poultry.jpg

Tavuk eti ile ilgili araştırmalar yapan uzmanlar, tavuk ciğeri ve tavuk kuyruğunun insan sağlığına ciddi zararları olduğunu keşfetti. Birçok besin açısından zengin bir kaynak olan tavuk ciğeri, içeriğinde yüksek miktarda B vitaminleri, folik asit, demir ve protein bulundurmasının yanı sıra aynı zamanda yüksek miktarda da kolesterol içerir.

03d290663cf3059a994f7567126e4228.jpg

Düzenli olarak tüketildiğinde takdirde kan kolesterol seviyesini ve kalp hastalığı riskini arttıran tavuk ciğeri, aşırı tüketildiğinde karaciğerin zarar görmesine yol açabiliyor.

TAVUK KUYRUĞU DA ZARARLI

Tavuk kuyruğu ise tavuk etinin en yağlı bölümlerinden biridir. İçeriğinde yüksek miktarda doymuş yağ ve kolestrol bulunduran tavuk kuyruğunun besin değeri ise çok azdır.

Tavuk kuyruğu, yüksek miktarda doymuş yağ ve kolestrol içerdiğinden dolayı düzenli tüketilmesi halinde kalp hastalığı riskini arttırır. Tavuk bu zararlarının yanı sıra içerdiği yüksek yağ içeriği kilo almaya yol açabilir ve obezite riskini artırır.