Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Müjde! 17.000 TL İçin Adım Atıldı, Bu Durumda Olanları İlgilendiriyor

Milyonlarca Emekliyi Sevindirecek Müjde! 17.000 TL İçin Adım Atıldı, Bu Durumda Olanları İlgilendiriyor
CHP'nin kanun teklifi, emeklilerin bayram ikramiyelerini asgari ücret seviyesine çıkarmayı öngörüyor. Teklif, emeklilerin ekonomik durumunu güçlendirmeyi ve daha rahat bir bayram geçirmelerini amaçlıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), emeklilerin Ramazan ve Kurban bayramlarında alacakları ikramiyelerin artırılmasını öngören bir kanun teklifi hazırladı. CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz'un TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 17.000 lira olmasını önerdi.

Karakoz, mevcut ekonomik koşullarda emeklilerin aldığı 2.000 liralık ikramiyenin yetersiz kaldığını ve bu rakamın enflasyon karşısında eridiğini belirtti.

442136-753262271.webp

"2024 EMEKLİLER YILI AMA İKRAMİYELER YETERSİZ"

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Cumhurbaşkanı'nın 2024'ü "emekliler yılı" ilan etmesine rağmen, bayram ikramiyelerinin 3.000 lira yükseltilmesinin yetersiz olduğunu belirterek, geçmiş yıllara göre emeklilere verilen ikramiyelerle alınabilecek temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin sayısının dramatik şekilde azaldığını vurgulayıp, ikramiyelerin günümüz koşullarına uygun olarak artırılması gerektiğini savundu.

emekli-3-2.webp

DUL VE YETİMLERE DE DESTEK

Karakoz'un kanun teklifi, dul ve yetimlere verilen ikramiyelerin asgari ücret seviyesine yükseltilmesini ve bayram ikramiyelerinin net asgari ücret kadar olmasını öngörüyor.

emekli-1.jpeg

"GELİN EMEKLİNİN BAYRAMINI ZEHİR ETMEYİN, İKRAMİYELERİ ARTIRIN"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin önerisi, emeklilerin bayramları daha rahat geçirmelerini sağlamak ve ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmek amacı taşıdığı belirtildi.

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, geçen yıl 2.000 liradan bu yıl yüzde 50 artışla 3.000 liraya yükseltilmiş olup, Ramazan Bayramı'nın yanı sıra Kurban Bayramı'nda da emeklilere ödenecek ve ikramiyeler, bayramdan bir hafta önce hesaplara yatırılacak.

asgari5-1.jpeg

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Bayram ikramiyelerinden SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin yanı sıra dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, güvenlik korucuları yararlanabilecek.