Milyon Dolarlık Servetin Ortağı İki Çocuk İçin Velayet Savaşı

Milyon Dolarlık Servetin Ortağı İki Çocuk İçin Velayet Savaşı
Van'ın en zenginlerinden Mahsun İleri'nin öldürülmesinin ardından imam nikahlı eşi Nehir İleri'nin cinayet sanığıyla buluştuğunu halktv.com.tr ortaya çıkarmıştı. Bu olayın ardından İleri'nin ilk eşinden olan Şevval Ayata'dan hamle geldi. Ayata milyon dolarlık servetin ortakları olan üvey kardeşleri için açılan miras davasını İleri'nin yürütülemeyeceğini öne sürerek çocukların velayetini istedi.

Mehmet Mahsun İleri 1 Ocak 2023 tarihinde Van'da öldürüldü. İleri'nin öldürülmesi basına 'iki aile arasındaki kavga' olarak servis edildi. Yürütülen soruşturma kapsamında AKP üyesi olan Erdal Hükenek isimli şahıs, cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı ve tutuklandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Erdal Hükenek, cinayet davasında tek sanık olarak yer aldı. İleri bir cinayete kurban gitmişti. Arkasında ise milyon dolarlık bir servet bırakmıştı. İleri'nin "imam nikahlı eşi" Nehir ise cinayetin ardından bu mirasın peşine düştü. Mehmet Mahsun İleri'den iki tane müşterek çocuğu bulunan Nehir İleri, İstanbul'un en ünlü avukatlarından birine başvurarak geriye kalan mirastan pay almak istedi. Mirasa ilişkin çeşitli davalar açıldı.

Otel Kayıtları Dosyaya Girdi

Ancak süreç böyle ilerlerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Nehir İleri, Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla Antalya'da gözaltına alınıp tutuklandı. Savcılık, cinayeti işleyen Erdal Hükenek'in kendisi adına aldığı hattı Nehir İleri'ye verdiğini ve İleri'nin bu hattı kullandığını tespit etti. Yapılan araştırmalarda Erdal Hükenek'in 14 Aralık 2021 tarihinde ve sonrasında Antalya'da bir otelde Nehir İleri ile defalarca kez aynı odaya girdikleri belirlendi.

Nehir İleri'nin "Cinayete azmettirme" suçlamasıyla tutuklanmasının ardından iki çocuk İleri'nin yakınlarıyla kaldı. İki çocuk için açılan miras davası ise bu süreçte devam ediyordu. İleri'nin tutuklanmasını fırsat bilen Mehmet Mahsun İleri'nin ilk eşinden olan çocuğu İleri'nin Şevval Ayata kolları sıvadı.

'Miras Davasını Artık Yürütemez'


Van Nöbetçi Aile Mahkemesi'ne bir dilekçe veren Şevval Ayata, babasının öldürülmesinin ardından Nehir İleri ile olan imam nikahının son bulduğunu belirtti. Nehir İleri'nin tutuklandığının belirtildiği dilekçede, Nehir İleri'nin üvey kardeşlerinin miras davasını artık yürütemeyeceğini öne sürdü. Üvey kardeşlerinin velayetlerinin dedelerine verilmesinin ise "Çocuğun üstün" yararı için gerekli olduğu iddia edildi.

Etiketler :