Milli İrade Ortaokulu velilerinden alternatif 29 Ekim kutlaması yaptı

Milli İrade Ortaokulu velilerinden alternatif 29 Ekim kutlaması yaptı
İzmir’in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümünün imam hatip okuluna dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, okulun önünde çocuklarla birlikte alternatif 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptı.

BirGün'den Aycan Karadağ'ın haberine göre, İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Milli İrade Ortaokulu'nun bir bölümünün imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkan öğrenci velileri, mücadelelerine devam ediyor. Öğrenci velileri, çeşitli kampanyalar, etkinlikler düzenleyerek, okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı çıkmışlardı.

Veliler bu kez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okulun önünde çocuklarla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması yaptı. Kutlamaya, İzmir Barosu ve Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Karşıyaka Şubesi de katıldı. Kutlamada, öğrenciler boyama yaparak, çeşitli oyunlar oynadı. İzmir Baro Başkanı Özkan Yücel, "Bugün çocuklarla alışılmışın dışında birlikte olduk. Boyamalar yaptık. Oyunlar oynadık. İzmir Barosu olarak, hukuk devleti için mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkiye'nin aydınlığı çocukların aydınlığı ile olacaktır. Bunun için bugün buradayız. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

29 EKİM YALNIZCA BİR BAYRAM DEĞİL AYNI ZAMANDA BİR MÜCADELE GÜNÜDÜR

Av. Özkan Yücel, her fırsatta Cumhuriyet değerlerinin, hukuk devletinin ve demokrasinin yanında olduklarını belirterek

“Şu anda önünde bulunduğumuz Milli İrade Ortaokulu’nun bir bölümü yakın zamanda imam hatibe çevrildi. Velilerin yüzde sekseni bu oldubittiye karşı çıkarken böyle bir karar alındı. Laik eğitimin yok edilmesine yönelik bu tür baskılar karşısında her zaman olduğu gibi yine açık bir biçimde karşı durduk. İzmir Barosu, Cumhuriyetin kazanımları, laik, demokratik eğitim, hukuk devleti ve insan hakları mücadelesinde hep en önde olmuştur. Bugün burada bizi çocuklarımızla bir araya getiren Veli-Der’e çok teşekkür ederiz. Alışılmışın dışında bir kutlama gerçekleştirmeye çalıştık. Cumhuriyet sevgisini içinde hissetmeyenlerin, göstermelik kutlamalarla bir kazanım elde etmesi mümkün değil. Bugün içinde yaşadığımız ülkede 29 Ekim yalnızca bir bayram değil aynı zamanda bir mücadele günüdür. Bizler Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa etmeye çalışan bir yaklaşımı benimsiyoruz. Çocuklarımız bizim aydınlık geleceğimiz. Çocuklarımızla, velilerimizle, avukatlarımızla, gençlerimizle birlikte mücadeleye devam edecek ve güzel günler göreceğiz. Çocuklarımıza laik, demokratik, bilimsel eğitim verme konusundaki her çabanın içinde olacağız. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!” diye konuştu.

Veli-Der Karşıyaka Şube Başkanı Turgut Aydın ise, "Milli İrade Ortaokulu'nun imam hatibe dönüştürülmesi karşısında, okulun velileri bir mücadele başlatmıştı. Bugün bu mücadeleyi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması ile sürdürüyoruz. Herkesin bayramını kutluyoruz. Biz, çocuklarımızın geleceği için mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

 

İlgili Haberler
Etiketler :