Milletvekili Adnan Beker Kimdir? İYİ Parti'den Neden İstifa etti?

Milletvekili Adnan Beker Kimdir? İYİ Parti'den Neden İstifa etti?
İYİ Parti'de istifa krizi sürüyor. İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, X (Twitter) hesabından partisinden istifa ettiğini duyurdu. İstifanın ardından İYİ Parti 28. Dönem Ankara milletvekili Adnan Beker'in siyasi kariyeri hakkında bilgiler araştırılıyor. Peki, Adnan Beker kimdir?

Adnan Beker, 1964 yılında Ankara doğdu. İYİ Parti 28. dönem Ankara milletvekilidir. Aslen Yozgat'ın Çadırardıç köyündendir.

Genç yaşta ticarete atılan Adnan Beker; Petrol, inşaat, enerji sektöründe çeşitli faaliyetler gösterdi.

TOBB Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği, Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyeliği, Çeşitli STK, Vakıf ve Dernek başkanlığı gibi görevlerde bulundu.

Adnan Beker evli ve 4 çocuk babasıdır.

SİYASİ KARİYERİ

2009 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin Pursaklar Belediye Başkan Adayı oldu.

2019 yılında İYİ Parti Çankaya Belediye Meclis Üyeliğine seçildi ve dört yıl Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Grup Başkanvekilliği yaptı.

2023 yılında İYİ Parti'den Ankara milletvekili olarak seçildi.

ADNAN BEKER İYİ PARTİ'DEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

İstifasını bugün duyuran Adnan Beker, şu açıklamada bulundu:

"İYİ Parti çatısı altında artık Ankaralı hemşehrilerim ve Yüce Türk Milleti’ne daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibariyle İYİ Parti’den istifa ediyorum. Başta çok değerli Ankaralı hemşehrilerim olmak üzere, İYİ Parti İlçe Başkanlarımız, yöneticilerimiz, üyelerimiz, gönüllülerimiz ve İYİ Parti’ye oy vermiş tüm vatandaşlarımızla bugüne kadar nasıl hemhâl olduysak bugünden sonra da kapım ve telefonum her zaman açık olacaktır."