Meteoroloji'den yeni uyarı: 6 bölgede yağış var!

Meteoroloji'den yeni uyarı: 6 bölgede yağış var!
Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre bugün Ege Bölgesi dışında, 6 bölgemizde yağış bekleniyor. Hava sıcaklığının ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güney Anadolu ile Edirne, Kırklareli, Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışlar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Orta Toroslar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olabilir.

Bitlis ve Siirt çevrelerinde ise yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı yaşanabilir.

Hava sıcaklığının genel olarak mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve batıdan, doğu kesimlerinde ise güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Etiketler :