Meteoroloji'den üç şehre ani sel uyarısı!

Meteoroloji'den üç şehre ani sel uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde mevsim normallerin seyretse de üç kente ve Doğu Karadeniz kıyılarına ani sel uyarısı yaptı. Bu illerde yaşayan yurttaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) alınan bilgilere göre, Türkiye'nin kuzeydoğu kesimlerinde hava durumu parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak.

Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun'un doğu ilçeleri, Ordu, Tokat, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

ANİ SEL RİSKİ!

Yağışlar, özellikle Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olacak. Meteoroloji bu illeri; ani sel, su baskını, yağış anında rüzgar ve aksamalara karşı uyarıp tedbir alınmasını istedi.

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara'nın güneybatısı, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında rüzgar hızının 40-60 km/saat olması bekleniyor.

Bölgelere Göre Hava Durumu:

Marmara: Az bulutlu ve açık. Rüzgarın güneybatı kesimlerde kuvvetli olması bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık. Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu. Güney ve doğu kesimlerde rüzgarın kuvvetli esmesi bekleniyor.

Batı Karadeniz:Az bulutlu ve açık.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar, Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, doğu kesimleri parçalı bulutlu ve yağışlı. Özellikle Ardahan çevrelerinde yağışlar kuvvetli olabilir.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.