Meteoroloji'den art arda uyarılar!

Meteoroloji'den art arda uyarılar!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son dakika hava durumu raporuna göre; Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son dakika hava durumu raporuna göre; Yurdumuzun kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba ve Perşembe günleri iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. İşte kuvvetli kar ve yağmur beklenen illerimiz ve önemli uyarılar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimlerinde yağmur ve sağanak; iç, kuzey ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde gerçekleşmesi beklenen yağışların Orta ve Doğu Akdeniz’in kıyı, Güneydoğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Rize ve Trabzon kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak; İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batı kesimleri ile Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Erzurum ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA’YA KAR YAĞIŞI UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ankara'da yağmur şeklinde başlayacak yağışın akşam saatlerine doğru kar yağışına dönüşeceği ve Çarşamba sabah saatlerine kadar kuvvetli (8-15 cm, yüksekleri 20cm) olacağı tahmin ediliyor. Kar yağışının ardından Ankara'da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında (Minimum/Maksimum Sıcaklıklar : Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece) seyretmesi bekleniyor. Kuvvetli kar yağışı ile kuvvetli buzlanma ve don olayının neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar, su sayaç ve borularında donma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bugün akşam saatlerinden sonra İç Anadolu’nun güney ve doğusunda (Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri) başlayacak kar yağışlarının kuvvetli (10-20 cm.) olacağı tahmin ediliyor.

ZİRAİ DONA DİKKAT!

Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara ve Ege Bölgesi kıyı kesimlerinde bu geceden başlayarak cuma gününe kadar gece ve sabah saatlerinde hafif, iç kesimlere doğru ise orta kuvvette zirai don riski bulunduğundan üreticilerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU’YA KUVVETLİ YAĞMUR VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Güneydoğu Anadolu’da yarın (26.12.2018 Çarşamba) ve perşembe günü görülecek yağışların Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Siirt ve Batman’da çok kuvvetli yağmur ve sağanak (51-75 Kg/m2), 1000 m. ve üzeri rakımlı yerlerde ise yoğun kar (20 cm. ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DOĞU ANADOLU’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Doğu Anadolu Bölgesinde yarın (26.12.2018 Çarşamba) ve perşembe günü görülecek kar yağışlarının Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Bitlis, Ağrı ve Kars’ta kuvvetli ve yoğun (20-50 cm.) olması beklendiğinden buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

ÜÇ BÜYÜK İLDE HAVA DURUMU:

Bu hafta Üç büyük ilimizde beklenen hava durumları şu şekilde olacak;

Ankara'da bugün başlayan yağışın zamanla karla karışık yağmura dönmesi ve akşam saatlerinden itibaren Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kar yağışı şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması ile birlikte gecenin en düşük sıcaklıklarının Çarşamba sabahı sıfırın altında 3, Perşembe sabahı ise sıfırın altında 9 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.

İstanbul'da hava sıcaklığının azalmasıyla birlikte önce kentin yüksek kesimlerinde zamanla il genelinde karla karışık yağmur şeklinde olabileceği, Çarşamba günü ise aralıklarla hafif kar yağışları görülebileceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının Çarşamba ve Perşembe günleri 1-2 dereceye kadar düşeceği bekleniyor.

Balkanlar üzerinde gelen bu sistemde bu hafta İzmir'de havanın parçalı bulutlu olması bekleniyor. Ancak hava sıcaklıklarındaki düşüşler İzmir ve Kıyı Ege'de de hissedilecek.

Bu hafta etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın neden olacağı kuvvetli meteorolojik olaylar ile ilgili yayımlanacak meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz ediyor.

Etiketler :