Meteoroloji'den 28 il için sarı kodlu uyarı: Şemsiyesiz çıkmayın

Meteoroloji'den 28 il için sarı kodlu uyarı: Şemsiyesiz çıkmayın
28 kent için sarı kodlu uyarı yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde kuvvetli rüzgar, fırtına ve Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğini duyurdu,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin doğu ve kuzeybatı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kütahya ve Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Marmara ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın hızı 80 KM'ye çıkacak

Hava sıcaklığının İç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

28 il için 'sarı kodlu' uyarı

Meteoroloji, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın, Muğla, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Iğdır, Van, Bitlis ve Siirt için sarı uyarıda bulundu.

Kuvvetli rüzgara dikkat

Rüzgarın Marmara ve Kıyı Ege’de güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 günlük haritalı hava durumu tahmini

hava-durumu1.jpghava-durumu2.jpghava-durumu3.jpghava-durumu4.jpghava-durumu5.jpg