Meteorolojiden 2 Bölge İçin Kritik Uyarı! Bahar Havası Kısa Sürecek, Daha Soğuk Günler Kapıda

Meteorolojiden 2 Bölge İçin Kritik Uyarı! Bahar Havası Kısa Sürecek, Daha Soğuk Günler Kapıda
Bir süredir etkili olan soğuk hava haftanın yeni gününde yerini bahar sıcaklıklarına bıraktı. Ancak meteoroloji uzmanlarına göre şubat ayı ortasında yeni soğuk hava dalgası var.

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, batıda ilkbahar esintileri yaşanırken iki bölgemiz için, biriken karların erimesiyle çığ uyarısında bulundu.

soguk-hava.jpg

Öztel, Marmara'da pazartesi gününe kadar yağış beklenmediğini ancak kış mevsiminin bitmediğini ve şubat ayının ortasından itibaren sıcaklıkların tekrar düşebileceğini söyledi.

cig-uyarisi.jpg

DOĞU KARADENİZ VE DOĞU ANADOLU'YA DİKKAT

Doğu Karadeniz’de önce birkaç gün yoğun kar yağdı. Ardından sıcaklık artışı ile son yağışlar yağmur halinde indi ve bugünden itibaren bölgede hava sıcaklıkları artıyor. Artvin, Rize ve Ardahan yükseklerinde, Hakkari-Şırnak arasında ve Ağrı’nın dik yamaçlı yollardan geçerken çığ düşme tehlikesi gelecek günlerde de büyük bir risk olarak görünüyor.

el-nino-kis-istanbul5.jpg

Bu mevsim ortalamalarının 6 ila 10°C üzerindeki hava sıcaklıkları ile aslında kar varlığımız mevsim bitmeden suya dönüşüyor. Toroslar, Batı Karadeniz dağları ve Marmara yüksekleri kar örtüsünü en hızlı kaybedecek alanlar. Şubat ayı ortasından itibaren ise Türkiye’ye daha soğuk havalar gelebilir. Uzun vadeli tahminlerde kış henüz bitmemiş görünüyor.

Etiketler :